Aad Van Der Velden

F2 weer aan kop na knappe 5-0 slotoverwinning

Afgelopen zaterdag speelde de F2 haar laatste wedstrijd in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om nog een kans te maken op het kampioenschap. De rivalen van ’t Gooi speelden niet dit weekend, dus de F2 kon in geval van winst in ieder geval tijdelijk de koppositie weer overnemen. Dat het niet makkelijk zou worden, wisten we van tevoren. De verschillen in de poule zijn het hele seizoen bijzonder klein geweest wat iedere wedstrijd onvoorspelbaar maakte.

Bloedstollende ontknoping voorjaarseizoen F2

Het leek een gelopen race. De F2 stond halverwege het seizoen met 4 punten vóór op de nummer 2; ze mochten nu zelfs een wedstrijd verliezen om toch nog nummer 1 te zijn. Gevaarlijke woorden, want dat gebeurde uiteraard de daaropvolgende week tegen ’t Gooi F1. Kansloos ging de F2 erin met 5-0 en de stemming sloeg om. In de daaropvolgende weken werd ook tegen de nummer laatst verloren, terwijl ’t Gooi na een matige start de ene na de andere grote uitslag noteerde.

F6 is kampioen!

Voetbal blijft een raar spelletje; vorige week zaterdag waren we kampioen, de dag erna weer niet, donderdag helemaal niet meer, en zaterdagochtend om 11.00 toch weer wel! Het leek allemaal voor elkaar toen de F6 wederom overtuigend met 5-1 had gewonnen van ’t Gooij maar een stemmetje zei de vlag nog even binnen te houden en het kampioenschap nog even niet op de website te melden. Met 10 wedstrijden gespeeld stond de F6 fier bovenaan met één punt voor op Weesp en twee op BVV die beide twee wedstrijden meer hadden gespeeld.

F6 pakt koppositie na overtuigende winst bij ’t Gooy: 5-1!

Na twee weken vakantie mocht de F6 weer aan de bak, dit keer tegen ’t Gooij dat op de vierde plek in de poule stond. Een tegenstander waar we al eerder tegen gespeeld hadden en met de nodige moeite. Er is iets met het Kininelaantje in Hilversum waar ongeveer de helft van onze tegenstanders lijkt te zitten dit seizoen. Bij ’t Gooij hebben ze ene Dean, twee turven hoog en voorzien van hoogblonde stekels.

F6 blijft ongeslagen na winst op 's Graveland

Nou was ik helemaal vergeten een stukje te schrijven over de prachtige wedstrijd van de F6 tegen NVC waarin alles leek te lukken. De 7-1 was meer dan verdiend en wil ik toch nog even genoemd hebben op deze plek. Tien kleine apen die elkaar de bal gunnen, overspelen en snoeihard uithalen, genieten was het! Het risico van zo’n wedstrijd is natuurlijk wel dat er verwachtingen worden geschapen bij ouders, spelers en coach.

F6 koploper met 2 wedstrijden minder gespeeld na ruime overwinning bij Weesp: 5-0

Als je met 2 wedstrijden minder gespeeld op de derde plek staat voor het begin van de wedstrijd geeft dat al een lekker gevoel. Dat we vorig seizoen nipt met 2-1 hadden verloren van hetzelfde elftal van Weesp gaf de burger een redelijk goed gevoel, gegeven de resultaten van de laatste weken en hoeveel het team is gegroeid sindsdien. Later beginnen is altijd goed voor de F6, lekker uitslapen en relaxed naar de wedstijd toe.

F6 buigt achterstand om in krachtmeting met 's Graveland

Toegegeven, het was niet genieten met een grote G zoals in de wedstrijd tegen BVV ’31 waarin de F6 met goed overspelen en positiespel overtuigend de winst pakte maar wat was het een spannende pot zaterdag tegen de F5 van ’s Graveland! Tijdens de warming up werd het ongure voorgevoel dat het vandaag moeilijk zou gaan worden al direct bevestigd; meer dan de helft van het elftal leek er volledig niet bij met zijn hoofd!

Gedreven F6 verdient meer na gelijkspel bij Altius

Afgelopen zaterdag speelde de F6 van FC Breukelen een inhaalwedstrijd tegen Altius F8 in Hilversum. Oorspronkelijk had de wedstrijd in december gespeeld zullen worden maar sneeuw en kou maakte toen een vroegtijdig einde aan het herfstseizoen. Toch wel weer spannend, de eerste wedstrijd van 2011. Na de kerstvakantie was al wel een oefenwedstrijd gespeeld tegen de F5 maar deze was weer voor het echie! Het was ook nog eens een echte ‘zes punten wedstrijd’, bij winst zouden we de F8 van Altius passeren en in de eindstand net boven hen op de 7e plek eindigen.

F6 ten onder tegen eenmansleger van Victoria 1893

Afgelopen zaterdag speelde de F6 van FC Breukelen uit tegen de F16 van Victoria uit Loosdrecht. De F16, we dachten eerst dat dit een typefout moest zijn (of een afgedankt vliegtuig van de luchtmacht) maar niets bleek minder waar te zijn. Men heeft 850 jeugdleden en dan heb je al snel dit soort aantallen elftallen. De ruime parkeerplaats was half gevuld toen we binnenkwamen maar bij het vertrek bleek dat 850 jeugdleden ook tegen heel veel tegenstanders ontvangen, de weg tot Loosdrecht was volgepakt met auto’s die geen ruimte meer hadden kunnen vinden om te parkeren!

Breukelen F6 komt net te kort bij SV Olympia ‘25

Afgelopen zaterdag speelden we in ’s Graveland tegen de F4 van SV Olympia ’25. Een week na het roemloze verlies tegen Laren was iedereen benieuwd hoe de kleine mannen het dit keer zouden doen. Dat we de eerste goal al na minder dan een minuut om de oren kregen gaf de burger dan ook nog niet direct het goede gevoel. Het leek erop dat we met zijn allen, ook langs de zijlijn, nog niet helemaal bij de les waren want daarna werden de mouwen opgestroopt.