F6 ten onder tegen eenmansleger van Victoria 1893

Afgelopen zaterdag speelde de F6 van FC Breukelen uit tegen de F16 van Victoria uit Loosdrecht. De F16, we dachten eerst dat dit een typefout moest zijn (of een afgedankt vliegtuig van de luchtmacht) maar niets bleek minder waar te zijn. Men heeft 850 jeugdleden en dan heb je al snel dit soort aantallen elftallen.

De ruime parkeerplaats was half gevuld toen we binnenkwamen maar bij het vertrek bleek dat 850 jeugdleden ook tegen heel veel tegenstanders ontvangen, de weg tot Loosdrecht was volgepakt met auto’s die geen ruimte meer hadden kunnen vinden om te parkeren!

De wedstrijd dan. We speelden acht tegen acht waardoor we met twee wissels speelden. In tegenstelling tot andere weken waar we eerst een tegendoelpunt nodig leken te hebben werd deze week vanaf het fluitsignaal vooruit gespeeld. Dit werd al snel beloond met een doelpunt dat volgde op prachtig samenspel tussen de linies. Er werd goed overgespeeld waardoor de bal snel naar voren ging en bij Niek van der Velden terecht kwam. Die aarzelde geen seconde en schoot snel en onhoudbaar in! Het complex trilde op zijn grondvesten door het enthousiasme van de meegereisde ouders, en de coach natuurlijk. Dit beloofde een heerlijke wedstrijd te worden met veel doelpunten!

Nu, dat klopte wel, alleen had de F16 van de tegenpartij daar een ander idee bij. Soms kan één speler het verschil maken en dat bleek ook nu het geval. Eén klein menneken met grote snelheid, goede bewegingen en een verwoestend schot bleek voldoende voor niet minder dan vijf tegendoelpunten! Onze F6 kwam er te laat achter (gebrek aan inzicht van de coach, niet aan de spelers te verwijten) dat deze ene speler zoveel schade aanrichtte. In de tweede helft - met een nieuwe, iets minder partijdige scheidsrechter - werd de kleine reus van Victoria nagenoeg geneutraliseerd en kwamen we terug in de wedstrijd. Het werd zelfs nog 4-3 en er was meer te halen! Maar in een laatste opleving van Victoria werd het toch 5-3 en was het niet meer in te halen door onze helden. Evengoed een heerlijke wedstrijd waar alles in zat en zonder meer weer de beste wedstrijd van onze F6!

f6-team.jpg