F6 buigt achterstand om in krachtmeting met 's Graveland

Toegegeven, het was niet genieten met een grote G zoals in de wedstrijd tegen BVV ’31 waarin de F6 met goed overspelen en positiespel overtuigend de winst pakte maar wat was het een spannende pot zaterdag tegen de F5 van ’s Graveland! Tijdens de warming up werd het ongure voorgevoel dat het vandaag moeilijk zou gaan worden al direct bevestigd; meer dan de helft van het elftal leek er volledig niet bij met zijn hoofd!

Er werd actief gevist in de sloot achter het veld met een ballenhengel, trainingsbroeken werden aan windproeven onderworpen en menigeen maakte vast een ereronde met een cornervlag. Pas na enkele niet mis te verstane krachttermen leek men bereid om zich met de wedstrijd bezig te gaan houden en werden de posities ingenomen.

In de intussen typerende F6 aftrapopstelling gingen een stuk of 5 spelers als een muurtje tegenover de tegenstanders bij de middenstip staan en na het fluitsignaal stormde de witte wervelwind de middenlijn over om direct achter de bal aan te gaan. Het blijft een bijzonder gegeven hoeveel balbezit wij daarna gemiddeld hebben en hoe het concept van een verdediging volledig overbodig lijkt bij de F6. Ook in deze wedstrijd stonden we na een minuut of wat alweer met een man of 5 binnen 4 meter van de keeper en brachten daar de volgende 10 minuten nagenoeg onafgebroken door.

Aan de linkerkant is de beproefde tweelingcombinatie Lars en Thijs de Groot van grote waarde om de bal naar voren te krijgen terwijl aan de rechterzijde deze keer de andere tweelingen, Kars en Sieb Verheijen elkaar voorin ook prima konden vinden. Dat de bal er niet in ging was vooral te danken aan de kleine maar zeer goede keepster van de tegenstander die haar goal keurig schoon hield ondanks de niet aflatende storm. Het duurde daarom toch nog lang voor we eindelijk het net vonden; na weer een aanval van FC Breukelen kwam dan toch de verdiende voorsprong. Sieb gaf het beslissende tikkie en liet de keeper kansloos!

Vreugde alom en je zou verwachten het begin van veel meer goals. Het tegendeel bleek echter waar, voor we van de voorsprong hadden kunnen genieten was ’s Graveland alweer langszij. De kwelgeest die keer op keer bij balbezit een sprint richting ons doel trok had nu zoveel tijd dat hij even kon afremmen, een hoek kon uitzoeken en keeper Jeroen Wissink kansloos liet. Hij zou ook voor 2-1 tekenen een paar minuten later en zo stonden we ineens achter. Totaal onnodig en gegeven de lauwe warming-up helaas niet verrassend.

De F6 leek zich dit ook te realiseren en zette er flink de schouders onder. Niek van der Velden, die tegen BVV ’31 ook al tweemaal succesvol was, maakte de gelijkmaker en even later liet Kars 3-2 ook nog op de borden zetten! Dat het daarna nog even met billenknijpen was is logisch, maar sinds de verdediging is uitgebreid met Thijs de Groot staat die als een huis. Samen met Tom Hoogendoorn vloog Thijs van links naar rechts om tegenstanders te snel af te zijn en toen het laatste signaal klonk was de blijdschap enorm!

Zes punten uit twee wedstijden en gedeeld eerste in de stand, wat wil je nog meer!