F2 weer aan kop na knappe 5-0 slotoverwinning

nederhorst.jpg

Afgelopen zaterdag speelde de F2 haar laatste wedstrijd in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om nog een kans te maken op het kampioenschap. De rivalen van ’t Gooi speelden niet dit weekend, dus de F2 kon in geval van winst in ieder geval tijdelijk de koppositie weer overnemen.

Dat het niet makkelijk zou worden, wisten we van tevoren. De verschillen in de poule zijn het hele seizoen bijzonder klein geweest wat iedere wedstrijd onvoorspelbaar maakte. Tegenstander v.v. Nederhorst F2 stond weliswaar voorlaatste, maar dat is verraderlijk; in de eerste wedstrijd werd onnodig met 4-3 verloren en ook ’t Gooi liet hier punten liggen. Een gewaarschuwd team telt voor twee zou je zeggen, maar tijd om dit met het team te bespreken was er nauwelijks door de meivakantie. Gelukkig was er daarom om ook weinig tijd om elkaar gek te maken dus de spanning viel mee.

De wedstrijd zelf dan. Het begin was wat onwennig, het bleef lang 0-0. FC Breukelen viel continue aan en was de betere ploeg, maar daar worden helaas geen prijzen voor uitgereikt. De opluchting was dan ook groot toen Fedde de score opende. Een goede voorzet van Joris waar Fedde alleen de schoen nog tegenaan hoefde te zetten. Het was het zoveelste doelpunt van Fedde die zich gerust de topscorer van de F2 mag noemen. Doorpakken was het devies, zorg dat je afstand neemt want Nederhorst blijft gewoon voetballen, ook bij achterstand hadden we bij de uitwedstrijd geleerd. Dat bleek lastig, misschien toch de zenuwen. Met een breekbare 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

Sieb werd als keeper afgelost door Joris. Sieb had in de eerste helft weinig te doen gehad, maar dat zou voor Joris wel anders worden. De tweede wilde er maar niet in en Nederhorst begon aan te dringen. We kwamen er niet meer uit en de verdediging begon gaten te vertonen. Joris had op een gegeven moment vier Nederhorst-spelers voor zijn goal zonder één FC Breukelen-verdediger. Hoe hij de bal eruit hield, weet niemand, maar één keer, twee keer, drie keer werd er op goal geschoten en Joris bleef de bal maar tegenhouden tot eindelijk de rest hem kwam helpen en we ontsnapten!

De verlossing kwam uiteindelijk toen Dewi haar tweede kans zuiver en koel verzilverde. Een lage schuiver die onhoudbaar was voor de overigens goede keeper van Nederhorst. Twee-nul en toen zag je de wedstrijd kantelen. Nederhorst liet de koppies hangen en FC Breukelen gooide de schroom van zich af en begon te ballen. De derde was van Niek op aangeven van Sieb en de vierde een prachtige solo van Mexim. Uiteindelijk werd het ook nog 5-0 door een mooie actie van Niek die zijn tweede van de dag mocht optekenen.

Geen kampioenschap dit jaar lijkt het, wellicht wel de eerste plaats en dat is een prestatie van formaat als je terugkijkt hoe we dit seizoen begonnen. Uit drie halve elftallen ontstond een team dat in de derde klasse aan de slag moest. Doelstelling vooraf was vermijden dat elke wedstrijd met 10-0 verloren zou gaan en de boel gezellig houden. Na het herfstseizoen, waarin de F2 ook al mooi als tweede eindigde, werd de ambitie uiteraard bijgesteld, maar dat we als eerste zouden kunnen eindigen had niemand verwacht. Een groot compliment voor Mats, Tom, Kars, Mexim, Mohamed, Joris, Dewi, Niek, Sieb en Fedde, het was een prachtig seizoen en het was heerlijk om jullie coach te mogen zijn!

20120505_892.jpg
20120505_901.jpg
20120505_907.jpg
20120505_909.jpg
20120505_922.jpg
20120505_938.jpg