Bloedstollende ontknoping voorjaarseizoen F2

as80.jpg

Het leek een gelopen race. De F2 stond halverwege het seizoen met 4 punten vóór op de nummer 2; ze mochten nu zelfs een wedstrijd verliezen om toch nog nummer 1 te zijn. Gevaarlijke woorden, want dat gebeurde uiteraard de daaropvolgende week tegen ’t Gooi F1. Kansloos ging de F2 erin met 5-0 en de stemming sloeg om. In de daaropvolgende weken werd ook tegen de nummer laatst verloren, terwijl ’t Gooi na een matige start de ene na de andere grote uitslag noteerde. Opnieuw leek het een gelopen race, nu met ’t Gooi als favoriet voor de titel. Voor de F2 was het geen slechte ontwikkeling; er werd weer lekker vrij gevoetbald nu de titel vergeven leek.

Vorige week werd tegen Victoria F3 in de slotseconde gelijkgemaakt, terwijl ’t Gooi met 11-3 van de F6 van Victoria gewonnen had. ’t Gooi stond nu 4 punten vóór op FC Breukelen en had aan één overwinning genoeg uit de laatste twee wedstrijden. Over en uit dus zou je denken.

Afgelopen zaterdag speelde de F2 tegen AS’80 uit Almere en met verrukkelijk voetbal, goed overspel en schitterende goals werd met maar liefst 7-0 gewonnen. Zoals het hele seizoen stond er een team dat met elkaar en voor elkaar speelde, geen gemopper op elkaar maar juist complimenten als het goed ging. Ook de wisselspelers blijven betrokken bij de wedstrijd en verdwijnen niet achter de goal. Een heerlijk elftal om mee te werken!

Na de wedstrijd afgelopen zaterdag was het wachten op de bevestiging dat ‘t Gooi de klus geklaard had en voorjaarskampioen was geworden. Het bleef lang stil en toen kwam het bericht binnen dat ook ’t Gooi punten kan morsen: 5-5 tegen dezelfde nummer laatst als waar onze F2 over gestruikeld was. De verschillen in de poule blijven heel klein bleek maar weer, maar wat belangrijker was: het kampioenschap is dus nog niet beslist!

Aanstaande zaterdag speelt de F2 wederom tegen angstgegner v.v. Nederhorst; dé kans om het onnodig verlies van de vorige keer recht te zetten én de koppositie weer te heroveren op ’t Gooi dat niet speelt.

2012-04-30_f2_bij_de_penalties.jpg