F6 blijft ongeslagen na winst op 's Graveland

Nou was ik helemaal vergeten een stukje te schrijven over de prachtige wedstrijd van de F6 tegen NVC waarin alles leek te lukken. De 7-1 was meer dan verdiend en wil ik toch nog even genoemd hebben op deze plek. Tien kleine apen die elkaar de bal gunnen, overspelen en snoeihard uithalen, genieten was het!

Het risico van zo’n wedstrijd is natuurlijk wel dat er verwachtingen worden geschapen bij ouders, spelers en coach. De volgende wedstrijd is dan ook echt wel weer spannend, en spelertjes die voor de wedstrijd roepen dat ze er honderd in gaan schieten maakt dat niet minder.

De wedstrijd uit tegen ’s Graveland begon om 10 uur, met dezelfde opstelling als de vorige week. Gebaseerd op de wijsheden uit het uitstekende boek van Erwin van Baarle over het coachen van jeugdelftallen speelt iedereen een helft in de achterhoede en de andere op het middenveld terwijl de keeper en de spits op dezelfde manier wisselen. Wat je in de praktijk ziet is dat iedereen toch weer op zijn vertrouwde plek gaat staan maar daar dan wel vrede mee heeft.

Dan de wedstrijd zelf. Voor de wedstrijd hadden we besproken wie de eerste goal ging maken en wat hij daarvoor nodig had. Sieb wierp zich op maar het werd Lars die vandaag voor een hattrick zou zorgen! Binnen no time was het 1-0 en ook 2-0 met speciale vermelding van de heerlijke samenwerking tussen Sieb en Lars! In de tas denk je op zo’n moment langs de lijn, wordt het weer een monsterscore gaat door je hoofd. Maar zo makkelijk werd het niet. ’s Graveland kwam terug tot 2-1 en de spanning was helemaal terug.

Die spanning werd begin van de tweede helft alleen maar groter toen de F6 overlopen werd door ’s Graveland en we er even niet meer aan te pas kwamen. Pas na een paar minuten werd duidelijk dat de tegenstander in de pauze een speler van de F2 had toegevoegd aan het elftal. Bijzonder onsportief natuurlijk en toen de scheidsrechter ook overduidelijke tackles niet meer bestrafte werd het deze coach even teveel. Niet goed maar in de hitte van de strijd blijk je toch ineens mens te zijn.

Dankzij het formidabele keepwerk van Mats bleef het 2-1 maar de opluchting was groot toen het toch 3-1 werd. Door een ongelukkig eigen doelpunt was het even later alweer 3-2 en zo bleef het ongemeen spannend. Voor de winterstop waren we waarschijnlijk koppie onder gegaan maar nu bleef de F6 niet alleen overeind, ze pakten het initiatief weer terug! Uiteindelijk pakte Sieb toch weer zijn goaltje mee en werd de eindstand 4-2! Een teamprestatie van formaat waardoor de F6 haar ongeslagen status sinds de winterstop nog steeds behoudt en het kampioenschap binnen handbereik is!