F6 pakt koppositie na overtuigende winst bij ’t Gooy: 5-1!

Na twee weken vakantie mocht de F6 weer aan de bak, dit keer tegen ’t Gooij dat op de vierde plek in de poule stond. Een tegenstander waar we al eerder tegen gespeeld hadden en met de nodige moeite. Er is iets met het Kininelaantje in Hilversum waar ongeveer de helft van onze tegenstanders lijkt te zitten dit seizoen.

Bij ’t Gooij hebben ze ene Dean, twee turven hoog en voorzien van hoogblonde stekels. In zijn eentje maakt hij het de hele F6 lastig hebben we eerder ondervonden: bliksemsnel, een goed schot in de benen en lastig tegen te houden als hij er eenmaal doorheen is. In de vorige ontmoeting kostte het ons het grootste deel van de wedstrijd om hem af te stoppen, nu zouden we dat anders gaan doen. Met de verdediging, die standaard in ieder geval een helft uit Kars, Thijs en Tom bestaat, zit het namelijk wel snor. Je ziet ze praten met elkaar, er blijft er standaard eentje hangen als de rest naar voren springt, prachtig! Ook deze keer weer, Dean was weer in goede vorm bij ’t Gooij maar kon geen potten breken omdat hij telkens werd onderschept voor hij gevaarlijk kon worden!

Nu nog zorgen dat er aan de andere kant door ons werd gescored! Het duurde wel even. We hadden vooraf afgesproken dat Lars dit keer de eerste erin zou schieten maar dat viel nog niet mee! Uiteindelijk werd het toch weer een intussen standaard aanval van de F6 die de wedstrijd openbrak. Een mooi overspelen tussen Lars en Sieb resulteerde in de 1-0 waarna er duidelijk een stuk schroom van de schouders viel. Het werd daarna snel 2-0 en ook nog 3-0 maar ’t Gooij gaf niet op. Via toch weer die dekselse Dean werd het 3-1, en toegegeven, het was een prachtige goal!

En toen was het pauze. Het kon nog alle kanten op en we gingen de tweede helft weer in de omgekeerde opstelling verder, zoals we de laatste weken al deden, waarbij het middenveld achter gaat spelen en de verdediging dus naar het midden opschuift. Spannend, spelers uit hun vertrouwde posities maar het grote voordeel is wel dat iedereen op papier overal mag spelen. Dat de spelers toch weer op hun vertrouwde plekken gaan staan is dan mooi meegenomen voor de coach en de hartslag van menig meegereisde ouder.

Het verlossende doelpunt kwam toch wel uit onverwachte hoek. Jurre van Elven speelde de hele wedstrijd al sterk, overal aanwezig als stoorzender en fysiek sterk maar dat hij de 4-1 maakte was een verrassing! Na een mooie aanval kwam de bal voor zijn voeten en hij aarzelde geen seconde maar schoot hard en zuiver in! Of het de hitte was of de marge van drie doelpunten maar vanaf dat moment was ’t Gooij niet meer in het spel. Het werd uiteindelijk zelfs nog 5-1 ook door Max Carbo die wederom een Cruyfje uithaalde toen hij een corner zonder verdere tussenkomst in de goal krulde! De eerste keer dat dit gebeurde kon je het nog op toeval gooien maar dit keer ging de bal er weer op precies dezelfde manier in! De aanhang van FC Breukelen stond aan de andere kant van het veld en zag in eerste instantie niet dat de bal er zomaar invloog en ook de scheidsrechter vergat te fluiten! Pas na opmerkingen van de eigen aanhang dat hij moest fluiten als er een doelpunt wordt gemaakt was het voor iedereen duidelijk!

De F6 is dus nog steeds ongeslagen sinds de winterstop met 7 overwinningen en 3 gelijke spelen, met de meeste doelpunten voor en de minste tegen! En wat nog mooier is, na 9 wedstrijden tegen BVV als koploper aangekeken te hebben, zijn we na afgelopen weekend koploper geworden omdat BVV onverwacht met maar liefst 7-2 verloor van NVC en dus van de eerste naar zelfs de derde plaats kukelde! Het einde van het seizoen nadert en de spanning blijft ongemeen groot met nog één (inhaal)wedstrijd te gaan!!

20110416_5674.jpg