Gedreven F6 verdient meer na gelijkspel bij Altius

Afgelopen zaterdag speelde de F6 van FC Breukelen een inhaalwedstrijd tegen Altius F8 in Hilversum. Oorspronkelijk had de wedstrijd in december gespeeld zullen worden maar sneeuw en kou maakte toen een vroegtijdig einde aan het herfstseizoen.

Toch wel weer spannend, de eerste wedstrijd van 2011. Na de kerstvakantie was al wel een oefenwedstrijd gespeeld tegen de F5 maar deze was weer voor het echie! Het was ook nog eens een echte ‘zes punten wedstrijd’, bij winst zouden we de F8 van Altius passeren en in de eindstand net boven hen op de 7e plek eindigen.

Het was droog toen we begonnen maar het veld was nat en de wind enorm. In de eerste helft hadden we die wind tegen maar dat leek onze F6 weinig te deren. Het spel was fris, er werd goed overgespeeld en (zoals in bijna alle wedstrijden van voor de winterstop) we waren weer vooral bij het doel van de tegenstander te vinden.

Het leek echter of er een glasplaat voor het doel was geplaatst want hij wilde er maar niet in! Iedere mooie inzet ging net links of rechts langs de verkeerde kant van de doelpaal, heel frustrerend maar tegelijkertijd ook prachtig om te zien hoe de mannen er tegenaan gingen! De winterstop had niets aan het enthousiasme afgedaan, en datzelfde gold ook voor de ouders die weer in grote getalen waren meegereisd.

Dat de goal uiteindelijk viel was geen verrassing. Dat Mats van Hest, die normaliter als verdediger speelde, de goal scoorde toch wel een beetje. Na weer een prachtige aanval van de F6 zag hij de kans en aarzelde geen moment maar schoot onhoudbaar achter de grote keeper in het doel! Eén – nul voor FC Breukelen, dat smaakte naar meer!

De verdediging stond de hele wedstrijd al op de middenlijn te wachten om iedere uitbraak te pareren waardoor we snel weer konden aanvallen. De aanvulling van Thijs de Groot in de verdediging gaf extra kracht en snelheid en bovendien kon hij lekker snel schakelen met broer Lars voor hem waardoor we aan de linkerkant snel de voorhoede konden bereiken.

Dat de tegengoal dan toch nog valt, dat is stomme pech. Eén uitbraak van Altius richting het einde van de wedstrijd en de volle winst kon niet mee teruggebracht worden naar Breukelen. Maar wel een kleine karavaan vol trotse ouders.

De tweede helft van het seizoen is voor ons!