Gerard van Engelenburg

Het eerste FC Breukelen golftoernooi

Beste leden, Jullie hebben onlangs de aankondiging al kunnen zien, het eerste FC B-golftoernooi komt eraan. Een golftoernooi waarin iedereen die FC Breukelen een warm hart toedraagt (en in het bezit is van minimaal een GVB) welkom is. We hebben met de eerste aankondiging willen peilen of er voldoende animo voor een golftoernooi is en aan het aantal ontvangen reacties tot nu toe kunnen we vaststellen dat deze er zeker is.
Penaltybokaal JO11-2

Ons eerste thuis tegen Forum Sport, op voorhand al een kraker die onze mannen van het eerste moesten winnen om direct lijfsbehoud in de eerste klasse veilig te stellen. En juist tijdens zo’n wedstrijd mocht je als jonge jongen mee het veld op. Een wedstrijd waar veel publiek op afkomt, want het gaat ergens om. Een wedstrijd waarin iedereen, zowel spelers, begeleiders, staf en fans allemaal net even wat meer gespannen zijn, want het gaat ergens om.
Een nadere kennismaking met onze nieuwe Technisch JeugdCoördinator

Zoals als bekend is gemaakt zal Herman Schreurs het nieuwe seizoen als nieuwe TJC starten. Hij volgt hiermee Jeffrey Pfoster op die terugkeert naar zijn oude liefde Elinkwijk. Eigenlijk geldt dat ook voor Herman, terugkeren naar zijn oude liefde FC Breukelen (officieel was het 1 van de fusiepartners vv Nijenrodes waaruit FC Breukelen is ontstaan). Daarom de hoogste tijd voor een nadere en voor sommige leden hernieuwde kennismaking met Herman.
FC Breukelen JO10-1 - OSM JO10-1: 5-1

Zo’n zaterdag waar je de hele week daar voorafgaand al zenuwachtig van kan worden. Niet alleen als speler, maar ook als trainer, leider, toeschouwer en zelfs als enthousiaste ouder. Zo’n zaterdag die een eeuwigheid wegkijkt en maar niet dichterbij komt omdat je niet kunt wachten. En als hij er eenmaal is, dan mag je los. Alles uit de kast, de beuk erin want het gaat erom. Zo’n zaterdag was het dus.
Penalty Bokaal JO8-1/8-2

Afgelopen zaterdag mochten de JO8-1/8-2 het veld op in de penalty-bokaal. Ons eerste moest aantreden tegen de koploper uit Volendam en het was duidelijk dat zij deze wedstrijd de steun van onze jongste competitiehelden goed konden gebruiken. Het was dan ook heerlijk om te zien hoe 11 enthousiaste jonge spelers niet konden wachten om met ons vlaggenschip mee het veld op te lopen! De in grote getale opgekomen ouders, opa’s en oma’s stonden te glunderen langs de lijn bij het optreden van deze jonge kanjers.
UVV JO10-3 - FC Breukelen JO10-1

Een wedstrijd om 11.30 is de JO10-1 tot nu toe niet heel goed bevallen. onze jongens zijn in de vroege ochtend altijd een stuk scherper dan aan het eind van de ochtend, dus het was vooraf nog niet helder hoe deze wedstrijd zou aflopen. Nu was UVV een ploeg uit de onderste regionen, dus dat bood in ieder geval perspectief voor onze potentiële kampioenen. Zonder Stan, die helaas een pijnlijke ervaring met fietsspaken had (veel beterschap Stan, hopelijk snel zonder gips) en zonder Koen die vrijdagavond helaas moest afhaken met een liesblessure gingen onze mannen aan de bak.
Penalty Bokaal JO10-4

Hoe leuk is het als je als 9-jarige voetballer met het eerste het veld op mag? Als je naar de jongens van de JO10-4 keek voorafgaand aan de wedstrijd FC Breukelen - Aalsmeer, is dat heel leuk! Met 7 man sterk was de JO10-4 aanwezig om het eerste aan te moedigen en in de rust de penalty’s te nemen op tweede keeper Montell. De aanmoedigingen van de JO10-4 hadden ons eerste dusdanig geïnspireerd dat er al binnen 2 minuten een 1-0 voorsprong op het bord stond.
Penalty Bokaal MO13-1

Afgelopen zaterdag waren de meiden van de MO13-1 aan de beurt in de penaltybokaal. De meiden waren bijna voltallig aanwezig, hartstikke goed dames, en gingen voor aanvang van de wedstrijd met het eerste mee het veld op. Onder bezielende leiding van coach Dennis de Gier werd het eerste super aangemoedigd door de meiden. En in de rust mocht het gebeuren, ze mochten 1 voor 1 allemaal 2 keer aanleggen vanaf de stip op Montell, de reservekeeper van het eerste vandaag.
Penaltybokaal JO9-1

Bij de vorige thuiswedstrijd van ons eerste tegen Xerxes mocht de JO9-1 optreden voor de penaltybokaal. Natuurlijk mochten onze jonge helden eerst met het eerste mee het veld op voor aanvang van de wedstrijd en in de rust mochten ze keeper Niels onder vuur nemen. Maar liefst 7 enthousiaste jongens waren met hun ouders aanwezig om samen met ons eerste het nieuwe hoofdveld te betreden voor de allereerste wedstrijd van ons vlaggenschip op het gloednieuwe hoofdveld.
Penaltybokaal deel 2: JO10-2

Tijdens de thuiswedstrijd van ons vlaggenschip tegen Vitesse Delft was het weer zover, de penaltybokaal werd na de winterstop weer opgepakt en wel door de JO10-2. Natuurlijk mochten de kanjers van de JO10-2 voorafgaand aan de wedstrijd al met het eerste mee het veld op om al zwaaiend naar hun ouders en het opgekomen publiek te stralen op het veld. Daarna was het in de rust zover, de matadors van de JO10-2 gingen de strijd aan met Niels.