Penaltybokaal JO11-2

Ons eerste thuis tegen Forum Sport, op voorhand al een kraker die onze mannen van het eerste moesten winnen om direct lijfsbehoud in de eerste klasse veilig te stellen. En juist tijdens zo’n wedstrijd mocht je als jonge jongen mee het veld op. Een wedstrijd waar veel publiek op afkomt, want het gaat ergens om. Een wedstrijd waarin iedereen, zowel spelers, begeleiders, staf en fans allemaal net even wat meer gespannen zijn, want het gaat ergens om. Een wedstrijd waarin de eerste goal zo vreselijk belangrijk is, want het gaat ergens om.

Tijdens zo’n wedstrijd mochten de jongens van de JO11-2 met ons eerste mee het veld op voor de wedstrijd. Hoe mooi is dat als je weet dat je tijdens 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar (want het gaat ergens om) het gespannen publiek van de middenstip mag toejuichen.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dat als 10 of 11-jarige zeer gaaf is om niet te zeggen heeeeeeeeel gaaf. En onder die druk moesten de mannen van de JO11-2 de kop erbij houden want in de rust moesten ze proberen om zoveel mogelijk penalty’s achter Niels te krijgen.

7 van de 9 spelers van de JO11-2 aanwezig. Zoals te doen gebruikelijk hadden de coaches dit team goed voorbereid op wat er zou komen. Ze hadden stiekem dan ook woensdagavond getraind op strafschoppen nemen. Succescoach Paul Jeroen gaf de laatste tips en Niels stond op zijn plek klaar om de nodige penalty’s te keren.

Ruben had de stoute schoenen aangetrokken en legde als eerste aan. Hij probeerde de eerste hoog in de hoek, maar helaas ging deze over. De tweede schoot hij prachtig tussen de palen maar deze werd nog mooier door Niels met een fantastische redding gehouden. De derde was een bijzondere: een kusje van Pom op de bal en deze vloog rechts richting de goal maar net een centimeter te ver en binnenkant paal kwam die er weer uit.

Justus nam de volgende strafschop. Zijn eerste was een harde knaller tegen de lat, bij zijn tweede en derde pingel had hij helaas nog net iets minder gelukt. Snoeihard nam hij Niels onder vuur maar helaas gingen beide penalty’s hoog over de deklat.

Daarna kwam Reno, keeper van beroep, dus hij weet hoe een keeper denkt. Zijn eerste penalty was fantastisch genomen en liet Niels volstrekt kansloos. Op zijn gemak stuurde Reno Niels de verkeerde hoek in en wist hij zijn eerste penalty te scoren. De tweede nam Reno helaas te hoog en deze ging over. Bij de derde strafschop had Niels inmiddels door hoe Reno ook als een keeper dacht en met een fantastische redding wist hij Reno van scoren af te houden.

Lucas kwam op zijn dooie akkertje aanlopen. Ogenschijnlijk zonder stress nam hij zijn eerste penalty en schoot hem koeltjes binnen alsof hij iedere dag op het hoofdveld met veel publiek strafschoppen neemt. De tweede nam hij weer mooi maar helaas net een paar centimeter te ver naar links waardoor de bal op de pal belandde. Zijn laatste penalty schoot hij met links helaas rechts naast de doel.

Sytse kreeg nog een laatste tip van zijn vader maar dat mocht bij zijn eerste 2 strafschoppen niet baten. Beiden door het midden geschoten en beiden een prooi voor Niels. De derde was een heel mooie en cool schoot Sytse de bal links binnen.

Pom mikte de eerste te hoog, hij staat dan ook bekend om zijn ontzettende afstandsschoten maar blijkbaar ws de 11 meter net te dicht bij. Maar Pom leert snel en nam de tweede heel cool en plaatste de bal rechts in de hoek. Bij zijn laatste penalty gaf de coach de bal een kusje maar de penaltybal van vandaag had blijkbaar weinig op met kussen. Ook na deze kus ging de penalty helaas mis.

Tot slot mocht Raf aanleggen. Bij de eerste schatte Niels perfect in waar de bal zou komen en de penalty werd gehouden. De tweede schoot Raf fantastisch binnen. Zijn derde was zo mogelijk nog mooier. Met een daverende knal schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat en???? Helaas net voor de lijn stuiterde de bal terug het veld in. Ook een misser kan erg mooi zijn.

Het eindresultaat van de JO11-2 was 5 gescoorde penalty’s uit 21 pogingen, een relatieve score van 24%.

Dit resultaat had misschien wat beter gekund, dankzij de support van onze JO11-2 wist ons eerste de wedstrijd tegen Forum Sport met 4-1 naar zich toe te trekken.

Het seizoen is nu ten einde. Hou de site goed in de gaten, want we willen graag met de beste teams nog een finale spelen om de winnaar van de penaltycup te bepalen.