Penaltybokaal deel 2: JO10-2

Tijdens de thuiswedstrijd van ons vlaggenschip tegen Vitesse Delft was het weer zover, de penaltybokaal werd na de winterstop weer opgepakt en wel door de JO10-2.

Natuurlijk mochten de kanjers van de JO10-2 voorafgaand aan de wedstrijd al met het eerste mee het veld op om al zwaaiend naar hun ouders en het opgekomen publiek te stralen op het veld. Daarna was het in de rust zover, de matadors van de JO10-2 gingen de strijd aan met Niels. De jongens waren flink geïmponeerd door de lengte van Niels en moesten dan ook per se weten hoe lang deze boomlange reservekeeper is. Het goede antwoord is tot op heden niet bij uw verslaggever van dienst bekend…

Julian Finn liet zien dat hij het voetbal in zijn bloed heeft meegekregen, je bent toch een Van der Meer of niet. De eerste penalty schoot Julian Finn prachtig in de linker bovenhoek, onhoudbaar voor Niels. Zijn 2 volgende pogingen gingen helaas mis. Niels reageerde fantastisch op de 2e penalty van Finn en de 3e ging helaas over.

Als 2e mocht Hidde aanleggen op keeper Niels. Hidde blonk uit door zijn ontzettend harde trap, helaas stond alleen het vizier wat scheef vandaag. Ondanks de fenomenale snelheid van de bal wist hij niet te scoren, zijn pogingen gingen helaas naast of over.

Als 3e was Hugo aan de beurt. Hugo, die niet alleen lekker kan voetballen maar ook uitstekend kan tennissen, probeerde keeper Niels leep op het verkeerde been te zetten. Het werd een prachtig duel tussen deze 2 helden waarbij de ervaring van Niels net de doorslag gaf. Ondanks de slimme pogingen van Hugo wist hij niet te scoren en was Niels iedere keer winnaar.

Als 4e kwam Tom Havers de wei in. Zijn eerste penalty zat er gelijk overtuigend in, zonder enige twijfel schoot hij de bal in de linkerhoek en wist hij keeper Niels te verschalken. De 2e penalty ging helaas mis en in de 3e poging van Tom kwamen de kwaliteiten van Niels volledig tot uiting toen hij de strafschop van Tom goed stopte.

Sebbe sloot de rij en schoot cool met links binnen. Helaas miste hij de 1e strafschop maar de 2e zat er heel strak in. De 3e ging helaas naast waardoor hij met 1 gescoorde strafschop glunderend het veld afliep.

In totaal wist de JO10-2 3 van de 15 strafschoppen achter keeper Niels te krijgen waarmee zij de eerste score na de winterstop op 20% wisten te zetten.

Voor de volgende wedstrijd wordt er via coördinator Nico weer een team uit de JO9 uitgenodigd. Het verslag zal daarna snel volgen.