UVV JO10-3 - FC Breukelen JO10-1

Een wedstrijd om 11.30 is de JO10-1 tot nu toe niet heel goed bevallen. onze jongens zijn in de vroege ochtend altijd een stuk scherper dan aan het eind van de ochtend, dus het was vooraf nog niet helder hoe deze wedstrijd zou aflopen. Nu was UVV een ploeg uit de onderste regionen, dus dat bood in ieder geval perspectief voor onze potentiële kampioenen.

Zonder Stan, die helaas een pijnlijke ervaring met fietsspaken had (veel beterschap Stan, hopelijk snel zonder gips) en zonder Koen die vrijdagavond helaas moest afhaken met een liesblessure gingen onze mannen aan de bak. In de openingsfase ging het spel op en neer. De eerste 5 minuten gaven kansen aan beide zijden en ondanks een heerlijk keepende Thomas (voor de 2e week op rij man of the match!) stonden onze kanjers plotseling met 2-1 achter. Onverwacht maar in deze fase van de wedstrijd niet onverdiend.

En dan is het tijd om het kaf van het koren te scheiden, om te laten zien wie de mannen zijn en wie niet, wie kampioen wil worden… Onze jongens schakelden een tandje bij en in mum van tijd was de achterstand omgebogen in een voorsprong. Na een prachtige aanval over diverse schijven wist Max de 2-2 binnen te werken (hij had ook de 0-1 gemaakt) en Jarice zorgde voor een verdiende voorsprong. Via opnieuw Max Turksma en daarna Max Wouters liepen onze mannen verder weg naar een 2-5 ruststand.

De 2e helft kon bijna schriftelijk afgedaan worden. Onze mannen hadden UVV continu onder druk en gaven amper nog kansen weg. En als UVV er een keer doorkwam dan stond daar Thomas als een nieuwe Edwin van der Sar of potentiele opvolger van Nick Turksma (duurt nog wel een paar jaar hoor Nick, wees gerust) die zijn doel verdedigde als was hij een leeuw die net een prooi had gevangen die hij niet wilde delen met zijn soortgenoten. Soeverein keepend hield hij in de 2e helft de nul en gaf daardoor onze aanvallers de ruimte om te excelleren. Na nog 2 x Jarice schoot Lieuwe de laatste binnen uit een geoefende cornervariant. De hand van trainer Rinaldo was duidelijk zichtbaar. Schitterend viel de bal bijna vanaf de achterlijn in de verre kruising binnen waarmee de eindstand van 2-8 was bereikt.

Op naar de topper tegen OSM aankomende zaterdag. Zowel OSM als onze kanjers hebben tot nu toe alles gewonnen, zaterdag gaat er beslist worden wie het kampioenschap vermoedelijk binnen gaat halen. Op tijd naar bed vrijdag boys en zaterdag alles uit de kast!