Penalty Bokaal JO10-4

Hoe leuk is het als je als 9-jarige voetballer met het eerste het veld op mag? Als je naar de jongens van de JO10-4 keek voorafgaand aan de wedstrijd FC Breukelen - Aalsmeer, is dat heel leuk! Met 7 man sterk was de JO10-4 aanwezig om het eerste aan te moedigen en in de rust de penalty’s te nemen op tweede keeper Montell. De aanmoedigingen van de JO10-4 hadden ons eerste dusdanig geïnspireerd dat er al binnen 2 minuten een 1-0 voorsprong op het bord stond. Tijdens de eerste helft liet eerste keeper Nick Turksma zien dat de keepers van het eerste extra geoefend hebben op strafschoppen door een penalty van Aalsmeer prachtig te stoppen. Nick en Montell hadden al eerder gehoord dat de JO10-4 zou aantreden in de rust, dus ze waren gewaarschuwd.

Lars K. was als eerste aan de beurt. En keiharde knaller op de lat liet liet Montell schrikken maar ging er helaas niet in. De tweede wist Lars heel cool in de midden te scoren. Bij de derde zocht Lars de linkeronderzoek, maar de penalty ging net naast

Lars P. trad als tweede aan. Hij was de rust zelve en begon met een prachtige penalty rechtsonder. De mikte hij net te hoog op de lat, maar de derde pingel was een klein hoogtepuntje waarbij hij Montell volledig op het verkeerde been zette.

Jurre begon ijzersterk door zowel met strafschop 1 als ook met penalty 2 Montell de verkeerde kant o pet sturen. De derde was een prooi voor Montell na een katachtige reactie.

Thys probeerde de eerste linksonder, maar dat had Montell goed door. Slim als Thys is, had hij gezien dat hij uit de linkeronderzoek vandaan moest blijven dus hij schoot de tweede linksboven in het net en de derde dwars door het midden en liet Montell volstrekt kansloos.

Douwe nam een fantastische eerste stragfschop en stuurde Montell naar de andere hoek. De tweede schoot hij in het midden keihard raak. Dat zelfde recept probeerde hij ook bij de derde, maar Montell liet zich nu niet meer verrassen.

Luug had er zin in vandaag. Een mooi genomen eerste strafschop wordt met een zo mogelijk nog mooiere redding door Montell gestopt, de tweede ging helaas rechts boven de lat en ook de derde was een prooi voor de keeper.

Tot slot kwam Casper aan de beurt. Waar hij in het begin nog even onder de indruk was van al het publiek, liet hij zijn team niet de steek penaltyserie. Met links schoot hij de eerste prachtig in de linkerbovenhoek. De tweede en derde werden allebei goed gekeerd door Montell.

Montell en de derde helaas ook gestopt door de keeper!

Eindresultaat maar liefst 10 van de 21 penalty’s gescoord!

Wat een mooie resultaat jongens, jullie trainers en supporters zijn ontzettend trots op jullie. Aansluitend konden de boys nog genieten van een patatje en de tweede helft van onze eerste elftal tegen Aalsmeer! Ook de ouders hadden ontzettende genoten van deze namiddag in de mooie voorjaarszon!