Een nadere kennismaking met onze nieuwe Technisch JeugdCoördinator

Zoals als bekend is gemaakt zal Herman Schreurs het nieuwe seizoen als nieuwe TJC starten. Hij volgt hiermee Jeffrey Pfoster op die terugkeert naar zijn oude liefde Elinkwijk. Eigenlijk geldt dat ook voor Herman, terugkeren naar zijn oude liefde FC Breukelen (officieel was het 1 van de fusiepartners vv Nijenrodes waaruit FC Breukelen is ontstaan).

Daarom de hoogste tijd voor een nadere en voor sommige leden hernieuwde kennismaking met Herman.

Beste Herman, Hoe voelt het om weer terug te zijn bij FCB?

Het voelt goed om weer terug te keren bij FC Breukelen. Na 20 jaar hoofdtrainer en 3 jaar assistent-trainer is het fijn om terug te keren naar waar het allemaal als trainer begonnen is (Nijenrodes)

Kun je iets meer over jezelf vertellen? Wat doe je voor werk naast natuurlijk je primaire werk in het voetbal, ben je getrouwd en dat soort dingen?

Ik woon nu 16 jaar in Nieuwegein en ben gehuwd en heb 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik werk 4 dagen per week bij de Belastingdienst als controle-ambtenaar.

Hoe is jouw voetbalcarriers gestart als voetballer en als trainer?

Ik ben als speler begonnen bij Nijenrodes, toen vervolgens via Elinkwijk naar FC Utrecht, terug naar Elinkwijk en weer geëindigd bij Nijenrodes. Als jeugdtrainer en trainer van het 2e ben ik als trainer begonnen bij Nijenrodes onder de huidige hoofdtrainer Frans Schuitemaker. Als hoofdtrainer heb ik mijn eerste stappen gezet bij ’S-Graveland.

Nadat bekend is gemaakt dat je als TJC aan de slag gaat, heb je al een paar weken rond kunnen kijken om vast een beetje te proeven bij FC Breukelen. Wat is je tot nu toe opgevallen?

Ik ben inderdaad al een paar keer bij de club geweest om kennis te maken met bestuursleden, enkele trainers en jeugdspelers.Het is lastig om nu al aan te geven wat mij opvalt. Daarvoor ben ik niet vaak genoeg geweest. Vooralsnog ligt mijn prioriteit bij Geinoord, waar ik het seizoen goed wil afsluiten.

Breukelen is door middel van de uitkomsten van het project Breukelen 3.5 een nieuwe koers ingeslagen. We willen meer spelers uit de eigen jeugdopleiding in het eerste terugzien. Inmiddels zijn daar al goede stappen in gezet. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Ik ben altijd voorstander geweest om eigen jeugd op te leiden voor het eerste elftal. In de praktijk is dit lastig, omdat je vaak te maken hebt met goede en minder goede lichtingen van jeugdspelers. Ideaal is het om als club aantrekkelijk te worden voor (jeugd)spelers uit de Vechtstreek. Hiervoor zul je als club goede voorwaarden moeten scheppen.

Wat zijn je doelstellingen voor het aankomend seizoen?

Ik heb nu nog geen doelstelling, maar wil vooralsnog doorborduren op de door Jefferey ingeslagen weg. Stel deze vraag nog maar eens rond de jaarwisseling. (Gaan we doen, red.)

Welke ambitie heb je op langere termijn met jeugdopleiding van FC Breukelen?

Ik ambieer om zoveel mogelijk geschikte trainers bij selectieteams te krijgen dan wel te behouden. Daarbij hoop ik dat ik de jeugdspelers kan overtuigen van het feit wat een voorrecht het is om te mogen voetballen, trainingen te krijgen en competities te spelen. Ook ambieer ik om de talentvolle spelers te overtuigen wanneer het beter is om in een hoger team te gaan spelen om het aanwezige talent te vergroten en onder meer weerstand te gaan spelen. Hierbij zal ik mede de hulp van trainers en ouders nodig hebben.

Wat heb je de afgelopen jaren geleerd bij andere clubs dat je graag wil toepassen bij Breukelen?

Ik heb geleerd dat niets vanzelfsprekend is en dat je niets kan doen zonder hulp van vrijwilligers en ouders. Ik hoop dat ik het voor elkaar krijg om meer mensen enthousiast te krijgen om iets voor de jeugd te doen. Dit kan zijn: trainingen geven (daar wil ik bij ondersteunen); sponsors aanbrengen voor jeugdevenementen; rijschema’s maken voor uitwedstrijden etcetera. ER IS ALTIJD IETS TE DOEN BIJ EEN VERENIGING.

Tot slot, de waarschijnlijk volledige overbodige vraag maar toch gesteld… Heb je er zin in?

Ik heb er ongelofelijk veel zin in en zal zoveel mogelijk voorwerk doen om per 1 augustus 2018 te kunnen starten.