Penaltybokaal JO9-1

Bij de vorige thuiswedstrijd van ons eerste tegen Xerxes mocht de JO9-1 optreden voor de penaltybokaal. Natuurlijk mochten onze jonge helden eerst met het eerste mee het veld op voor aanvang van de wedstrijd en in de rust mochten ze keeper Niels onder vuur nemen.

Maar liefst 7 enthousiaste jongens waren met hun ouders aanwezig om samen met ons eerste het nieuwe hoofdveld te betreden voor de allereerste wedstrijd van ons vlaggenschip op het gloednieuwe hoofdveld.

In de rust mochten onze jonge toppers zelf aan de slag. De penalty’s werden als volgt genomen:

Floris was als eerste aan de beurt. De eerste penalty werd prachtig door Niels gepakt, maar met zijn tweede en derde schot zette hij Niels tot twee keer toe op het verkeerde been. Vervolgens was Rick als tweede. Zijn eerste penalty ging er prachtig in, de tweede werd knap door Niels gestopt. Zijn derde penalty ging helaas hoog over.

Als derde was Laurent die mocht aanleggen. Zijn tweede penalty ging dwars door het midden en waren eenvoudig door Niels te pakken. Zijn eerste en derde strafschop waren echter magistraal in de hoek en lieten Niels volstrekt kansloos. Daarna mocht Renzo aanleggen. Hij was bij de eerste wat zenuwachting en schoot deze naast. Bij de tweede kreeg hij de zenuwen al wat meer onder controle en raakte hij de paal. Bij zijn derde strafschop gooide hij alle schroom van zich af en roste bij de bal in de touwen.

Jan Pieter had met wat meer geluk 3 prachtige penalty’s gescoord, maar helaas had hij dit geluk niet. De eerste was op de paal, de tweede en derde strafschop werden door Niels gestopt. Nout was wat laconiek bij zijn eerste pingel die daardoor een prooi was voor Niels. De tweede was een heerlijke goal, de derde werd weer goed gestopt door Niels.

Als laatste mocht Chris 3 x aanleggen tegen Niels. Van zijn 3 pogingen wist hij er 1 te scoren, was er 1 naast en wist Niels er 1 te stoppen. Prima penaltyserie waar van alles in zat dus.

Niels werd weer uitbundig bedankt voor zijn deelname door de spelers en de ouders van de JO9-1. En de goede serie, 8 uit 21, van deze JO9-1 toppers, waren blijkbaar de inspiratie die ons eerste naar grote hoogte kon brengen. Door de support van alle fans en van de JO9-1 in het bijzonder wist ons eerste met 3-2 te winnen van Xerxes waardoor de blik weer omhoog kan. Hulde aan de JO9-1 voor zoveel support voor ons eerste!