E2 blijft bij de les

Vandaag 7 maart 2009 weer eens een lekkere vroege wedstrijd om 9 uur. Onze voorkeurstijd is 10 uur maar dat schijnen ze bij de KNVB niet zo belangrijk te vinden. Gelukkig wel thuis op het kunstgrasveld dat er, ondanks de nachtvorst, uitstekend bij lag.

Tegenstander was De Vecht E4, een oude bekende die we in de bekerpoule en najaarscompetitie al eens eerder waren tegengekomen:

Verslag Bekerwedstrijd [E2 blijft bij de les]

Verslag wedstrijd Najaarscompetitie

De uitslagen 4-2 en 2-2 lieten in ieder geval zien dat de heren uit Loenen niet onderschat moesten worden. Zeker omdat we van het verslag, van hun vorige week gespeelde wedstrijd, tegen Victoria best onder de indruk waren:

Verslag Victoria E4 - De Vecht E4

4-4 gelijk spelen tegen zo’n sterk team: er stond Breukelen dus wat te wachten.

We begonnen in dezelfde basisopstelling als vorige week, maar nu met 8 man. Na de gebruikelijke aftastende bewegingen door beide teams besloot een Loenense aanvaller (ik dacht de nummer 7) de geboden ruimte maar te benutten. 2 man mocht hij passeren en poeierde vanuit de draai de bal in de kruising langs de derde man, onze keeper.

Gelukkig was dit de “wake up call” voor de thuisploeg. Binnen “no time” wist Mathijs snoeihard de zaken weer recht te trekken en konden we echt beginnen met voetballen. Het spel bleef na de gelijkmaker gelijk opgaan, waarbij Breukelen meer kansen creëerde en de ploeg langzaam groeide.

Na de rust en de “briefing” werd er vrolijk op los gespeeld. Het overwicht werd duidelijk zichtbaar. Het leek wel of het zonnetje de boys intussen goed had ontdooid. Wij zagen een een prima combinerend E2 en de kansen namen in aantal toe. Gelukkig werden ze ook benut en konden zowel Andrew als Levi (prachtige combinatie voor de goal!) de bal in het net schieten: 3 - 1.

De Vecht kon eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk worden bij de uittrap van hun keeper, die vrijwel altijd belandde in Loenense voorhoede. Helaas voor de Vecht bleef onze achterlinie stand houden.

In de laatste fase van de wedstrijd was de Vecht gebroken en liepen we uit naar 5 - 1 door mooi werk van Lukas en Omar. Wederom een mooie wedstrijd en een verdiende overwinning voor een team wat elkaar gevonden heeft. Het bewijs dat voetbal alleen goed gespeeld kan worden als er wordt samengewerkt, en dat zit dik voor mekaar!

Complimenten van de coaches en de trainer (plus begeleidend publiek natuurlijk). Op naar de volgende tegenstander: Huizen E3. Wordt een vroegertje, want het is uit om 9 uur!!

Breukelen fc E2 - Vecht de E4: 5 - 1 (1 -1)