E2 verdient dikke pluim

Het lijkt met de week eenvoudiger te worden, onze jongens het veld in te sturen. De opstelling is voor iedereen duidelijk en staat al een hele tijd vanzelf. Andere automatismen (mede door de trainingen) zie je steeds duidelijker tot uiting komen en komt het vertoonde spel ten goede. Hoewel we wat rijkelijker bedeeld zijn met aanvallers dan verdedigers, worden ook de wisselende taken (op enkele discussies en misverstanden na) steeds gemakkelijker ingevuld. Het vertrouwen is nog steeds groeiende en zelfverzekerdheid wordt uitgestraald.

Tegen pittige tegenstanders, zoals deze keer andermaal Victoria E6, wordt niet meer opgekeken maar als team met volle overtuiging en inzet aangepakt, waar naast het zich ook gedragen als team, nog maar één ander resultaat telt, de volle winst. Vanaf de eerste seconde werd er bovenop de bal gespeeld, om de herovering om te zetten in hernieuwde aanvalsgolven op het doel van de tegenstander. Het verhaal van de effectiviteit daarvan zullen we wederom niet herhalen maar de achterliggende drift verdiend wekelijks bewondering.

De lichte onbalans tussen verdediging en aanval zorgt toch voor nog te veel spannende momenten voor de eigen goal, maar die werd deze keer wederom knap schoon gehouden. Hoog tijd vindt de redactie, om een extra vermelding te maken (zonder de terugverdedigende aanvallers te kort te doen) van het knappe schoonmaakwerk van Sjoerd, Mels, Mike en Stan (de keeperstrainer verdiend trouwens ook eens een keer een dikke pluim). Hier wordt nog steeds de basis gelegd voor alle andere ambities. Om maar eens een variant op Cruijff te verzinnen, je moet er één meer tegenhouden dan je tegenstander. Deze keer werd keurig de nul gehouden en bleef de schade in de voorliggende zes wedstrijden beperkt tot 10.

Dan de aanval. Met inmiddels 40 vóór uit zes, kun je moeilijk aannemen dat er toch nog wel wat schort aan de afronding. Het zal en mag toch niet zo zijn dat Argon (die er wel even 15 inlegt tegen de Zebra’s) ons daarin nog zal gaan overtroeven. Duizelt het u al? Maxim zorgde voor het eerste verdiende doelpunt uit de reeks van deze keer. Met daarna Tijn 2 x en Kasper werd de ruststand bepaald op 4-0. Met het windje mee in de tweede helft, mochten de meeste kansen toch net niet lukken. Met achtereenvolgens Niels, Janneman en nogmaals Maxim, bleef de teller steken op een respectabele maar ook weer magere 7-0.

Aanstaande woensdag om 19.00 uur, de verplaatste wedstrijd tegen Argon. De betere rekenaars onder ons, weten allang dat zij alleen nog maar gelijk aan het puntenaantal van onze E2 kunnen komen. In dat scenario zou het doelsaldo nog de doorslag kunnen geven. Verstandiger dus om alles in eigen hand te houden en dus minimaal één punt uit de resterende twee wedstrijden te halen. Wat zou er mooier zijn, om dat gewoon al deze woensdag te realiseren. Het reeds vertoonde spel en de nog steeds 100% score in de huidige tussenstand, geven hier voldoende aanleiding toe.

Download hier editie 22 van de E2legraaf [E2 verdient dikke pluim]