FC Breukelen D5-Maarssen D4

FC Breukelen D5 - Maarssen D4 7-3 (3-2)

Het einde van de competitie nadert en alle wedstrijden de D5

Een lekker zonnetje, maar een fel windje, diagonaal richting kanaal, maakte de wedstrijd lastig. Met wind tegen, speelde de D5 in het begin makkelijk en na 5 min. bekroonde Jimmy in de rebound een mooi solo van onze turbo Koen. Tom kreeg vlak daarna een goed kans, maar in plaats van de bal op de geheel vrij staande Deveny te spelen, ging hij voor eigen succes, dat helaas uit bleef. Maarssen, met de wind in de rug, kreeg kansen en scoorde 1-1 na zwak verdedigen van onze mannen. De D5 voerde de druk op, maar creëerde weinig kansen. Op de rand van buitenspel, scoorde Koen 2-1 en na een prachtige steekpass van Jimmy, maakte hij er zelfs 3-1 van. Een corner van Maarssen vloog er bij de 2e paal direct in, waardoor we met 3-2 gingen rusten.

Na rust was het positiespel van onze D5 zwak, maar geholpen door de wind, zetten ze de tegenstander vast op eigen helft. Jimmy scoorde 4-2 uit een rebound uit een corner; Tom rondde een solo(hoezo buitenspel … ?) af via de binnenkant van de paal en Toni schoot nog op diezelfde paal, alvorens Deveny haar 2e doelpunt van het seizoen maakte. Tom zorgde voor een comfortabele voorsprong door 7-2 binnen te schieten. Ondanks de achterstand, bleef Maarssen voetballen en ze tekenden voor het slotakkoord toen ons verdedigingscentrum hun spits even uit het oog waren verloren, die Jay vervolgens kansloos liet. De D5 speelde toen al met 10 man. Jimmy viel uit met een slepende blessure en bij een 7-2 stand kan je beter geen risico meer nemen.

Volgende week wacht de topper tegen DSO/Ultrajectum. Een gelijkspel is genoeg om kampioen te worden. Makkelijk zal het in Utreg niet gaan, maar dit team heeft de kwaliteiten om weerstand te bieden en zelf kansen te creëren. Het positiespel en de balcirculatie moet echter beter, want anders …