Kampioenen Kampioenen Kampioenen

Eindelijk was de laatste competitieronde aangebroken. Eindelijk de dag waarop we dan officieel het voorjaarskampioenschap konden gaan binnenhalen. In de weken ervoor waren al allemaal scenario’s doorgenomen. Maar een kampioen wil natuurlijk met overtuiging kampioen zijn. En dat betekende in ons geval gewoon nog 1 keer winnen. Van de JO11-3 van SCH ’44. Heel toevallig de tegenstander waarmee de najaarscompetitie begon. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

De leiders hadden alles uit de kast getrokken. De wedstrijd op het hoofdveld, onder leiding van een echte scheids, Marco van Neerbos die de wedstrijd prima leidde en een heus programmaboek. Als je dan ook nog om 11 uur mag aftrappen, dan kunnen alle vaders (ook als ze wat verder weg wonen), moeders, opa’s (sommige met spandoek), oma’s, broers en zussen en andere belangstellenden getuige zijn.

Maar goed, je moet die pot dan nog wel even winnen. Dat willen we en kunnen we, laten we het dan maar doen. Eerst een line up waarbij we alle tegenstanders een hand geven en dan van start. Ondanks de warmte werden er gelijk mooie combinaties op de nog nieuwe mat gelegd. Allemaal driehoekjes werden gemaakt. Paco op Pom op Lucas. Heerlijk om naar te kijken. Het eerste serieuze schot kwam van de voet van Sytse. De keeper ging gestrekt en hield zijn doel nog even schoon. In de 6e minuut zijn we dichtbij. Lucas schiet kneiterhard op de paal na weer zo’n mooie aanval over diverse schijven.

Dan even een fase waarin we allemaal denken dat we zelf wel even gaan scoren. Gelukkig weet uiteindelijk Pom de weg naar het doel te vinden. Met een schot in twee instanties is het onze topscoorder die de ban breekt en de 1-0 op het virtuele bord brengt. Want het bord op het hoofdveld hield de stand niet bij. En dat is maar goed ook. Waarover straks meer.

En die ban was gebroken. Minuut 12. Uittrap keeper SCH. Paco vangt op, geeft een steekpass op Lucas die met rechts schiet en scoort. 2-0.

We gaan door. Justus schiet en de rebound is voor Melle Die mikt helaas niet goed en schiet naast. Dan zorgt Paco met zijn eerste van de dag in de 20e minuut voor een mooie goal. Een halfhoog schot, hard en onhoudbaar.

Nog heel even doet SCH iets terug. Ze krijgen een corner in de22ste minuut. Reno zet zijn mannen neer, maar de communicatie tussen hem en Pom was niet helemaal goed. Of hij de bal nou in het doel slaat, of dat Pom m in het doel kopt, ik weet het nog steeds niet. Feit is dat de bal over de doellijn gaat en er dus 3-1 op het bord staat.

Is dat de ruststand? Welnee, in de laatste minuut een heerlijk schot. Heel ver van de goal. Je wilt eigenlijk roepen dat is het ver! Maar dat soort wetmatigheden gelden niet als je Pom van Vessem heet. Loepzuiver schiet hij de bal in de rechterkruising. Over alles en iedereen heen inclusief de verbouwereerde keeper. 4-1. En gelijk nog een kans. Lucas schiet op de paal en de keeper brengt nog redding op een voorzetje van Pom.

Tijd voor rust, water uit de vele bidons en nog wat kleine aanwijzingen.

De tweede helft was bijna een galavoorstelling. SCH geloofde het verder wel, een aantal spelers had al een wedstrijd gespeeld. Wij bleven echter gaan. En je kom er vanaf de 4e minuut de klok op gelijk zetten. Elke twee minuten was het raak. De ene aanval nog mooier dan de ander; komen ze: 5-1. Sytse op Pom, door naar Lucas. 6-1 Diepe bal op Ruben vanaf het middenveld. Richting de cornervlag. Pass op Paco, die heeft twee kansen nodig maar zet lekker door. 7-1 Een heerlijke eentwee van vrienden Pom en Paco. Pom rondt af. 8-1 Paco vangt de bal op uit de uittrap van SCH. Even kappen, goed leggen en met de rechterbuitenkant voet uithalen. 9-1 Paco schiet. Bal komt bij Pom die ook schiet, maar de voet van Justus raakt. Dan nog maar een keer Pom uit de kluts.

Zo zijn we halverwege de tweede helft waarbij SCH opeens een teken van leven geeft. Een snelle uitbraak. Gelukkig hebben we achterin de twee R’ en Raf en Reno. Samen brengen ze redding.

Dan moeten we voor onze doelpunten even een paar minuten geduld hebben. Maar de dubbele cijfers lonken. En die hadden sowieso niet op het scorebord gepast ;-).

16e minuut begint het weer eens bij Paco. Opzetje met Ruben die de bal bij Justus bezorgt. Hij scoort met het linkervoetje de 10-1. Minuutje later loopt Paco overal doorheen en scoort 11-1.

Nog heel even terwijl aan de zijlijn allang wordt nagedacht over de rest van het feestprogramma. Een lange bal van Pom op Justus wordt op weergaloze wijze onder controle gebracht. Echt dood op het voetje. Als je dat kunt, dan kun je de bal ook in de korte hoek naast de keeper schieten. En dat doet Justus dan ook. 12-1.

En de allerlaatste valt zo ongeveer in het fluitsignaal. Ruben krijgt de bal op rechts, stoomt onbedreigd op en schiet in de korte hoek via de binnenkant van de paal de eindstand op het bord. 13-1

KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN!!!

Tijd voor het feest. SCH heeft geen tijd voor penalty’s, dus schieten we eerst zelf allemaal nog even op Reno. Dan allemaal het feest t shirt aan. Op de foto met het spandoek. Dan als echte feestvierders de kurken van 5 flessen kinderchampagne laten knallen. Allemaal douchen met We are the Champions uit de speaker. En dan is het nog niet voorbij. Van de club een heerlijk patatje en frisje. Van Patrick een speech met een persoonlijke noot voor iedereen en uiteindelijk ook nog voor iedereen een kampioensschaal. Al worden jullie volgend jaar weer kampioen (en dat hoop ik echt), dit feest zullen jullie niet snel vergeten.

Foto onder: Sponsor Bakker Tim van ’t Stoepje bood elke speler een bal aan zodat in de zomermaanden stevig kan worden doorgetraind.