De Meern – Breukelen JO13-3 boter op je hoofd

Helaas, geen nieuwe methode om je te beschermen tegen de zon bij deze temperatuur, slechts een constatering over de vereniging waar we sinds het seizoen 20132014 met succes huiswaarts worden gestuurd zonder punten. Vijf minuten voor drie volle zon op het kunstgras 28 graden en de JO13-3 staat klaar om zijn laatste competitie wedstrijd te starten. Voor beide ploegen valt er niets meer te halen. Met de scheidsrechter is afgesproken extra drinkpauzes toe te staan. Na het handen schudden kan de wedstrijd beginnen en Breukelen trapt af.

De bal gaat naar links en wordt diep gespeeld, hoewel Livian de bal prima aanneemt wordt deze van zijn voeten geplukt en als een duvel uit een doosje gaat de Meern ervan door. De gehele voorhoede van de Meern met een gemiddelde lengte van ongeveer 1,80m gaat op volle snelheid door en scoort binnen drie of vier minuten op exact dezelfde wijze en zo staat het zonder wat te kunnen doen 3-0. En de Oranjehemden gaan door en na een kwartier wordt er gefloten voor de drinkpauze met een 5-0 voorsprong.

Getracht wordt wat bij te sturen en dat er van zich af gebeten wordt en er even wat steviger wordt ingegrepen. De eerste wissels hebben al plaats gevonden zoals afgesproken. Het warme veld wordt weer betreden en inderdaad laatste man Samuel dolt een van de grotere jongens op de rand van het strafschop gebied en kan een lange neus trekken. Met wat meer fysiek wordt ten strijde getrokken maar de scheidsrechter ziet alles en fluit strak, tenminste, in ieder geval wanneer de “All Whites” deze begaan.

Jip die het strafschopgebied binnen dribbelt wordt op 6 meter van de goal neergehaald. De scheidsrechter fluit niet voor een penalty want hoewel hij alles tot aan de kleinste overtreding ziet heeft hij dit niet waargenomen. Inmiddels is het rust, de stand 6-0 geloof ik, diverse spelers hebben op het veld vernomen van de tegenstander dat hij niet in het team thuis hoort. Tja dit is geen verrassing gezien de lengte en wat ze kunnen.

De koelte van de kleedkamer wordt opgezocht en aantal speler zien het “door de hitte” niet meer zitten en willen wisselen. Met enigszins een fantasie opstelling wordt weer verder gegaan maar wel wordt vastgehouden aan de principes en opdrachten.

Even na kwart voor vier wordt met nog steeds 28 graden de 2e helft aangevangen en De Meern combineert lekker door maar komt er niet zo makkelijk meer door. Een speler die Kalle van achter probeert neer te schoppen krijgt een vermaning meer niet. Maar Breukelen blijft combineren en de tegenstander juicht, zonder schaamte, vrolijk verder na iedere goal. De grensrechter probeert het nog goed te praten, andere spelers nee hoor, ze hebben sinds het najaar een nieuwe trainer en die heeft ze dit allemaal geleerd in een paar maanden. Natuurlijk man, leuk geprobeerd maar jullie speelden doordeweeks nog gelijk tegen de enige ploeg die nog geen punten had en nu deze wederopstanding, hij weet het zeker!

Boter op je hoofd zeker, want er zijn toch echt spelers die een heel bijzondere groeispurt hebben doorgemaakt 30cm en een techniek die niet thuis is in het laagste team. Maar ach, ze zijn niet de enige vereniging die dit uithaalt! Toch hebben de hardwerkende mannen uit Breukelen diverse kansen en weet hieruit 3x te scoren. Eerst is het Joël die een heerlijke goal maakt. Daarna is het Aryan die zijn eerste goal maakt met een schot uit de draai. Als laatste is het goudhaantje Lars die bal onhoudbaar binnen schiet. De uitslag zojuist gezien op Voetbal.nl 9-3 voor de Meern.

Hiermee sluit de JO13-3 de voorjaarscompetitie af met een prima resultaat; 5 x gewonnen 1 x gelijk en 5 x verloren waarvan 2 x tegen een team met gastspelers. Volgende week volgt nog een toernooi bij OSM ’75.