Ruime zege JO13-3

Na een voetballoze maand door ziekte vakantie en koude was het vandaag eindelijk weer een voetbaldag voor de JO13-3. Na een pittige training op donderdag stond er vandaag een compleet team klaar om af te reizen naar Utrecht op het acceptabele tijdstip van 9.00 uur. PVC uit nog nooit van verloren! Na een korte bespreking werd de gang naar het veld ingezet en volgde de warming-up.

Redelijk op tijd volgde de aftrap maar niet voordat de begeleiding van FC Breukelen de plaatsing van de hoekvlaggen voor haar rekening had genomen. Snel werd de bal rondgespeeld en de keeper werd direct voor het eerst getest door Joël en Livian. De eerste uitval van PVC was een eenvoudige prooi voor Lars. De machine was, hoewel met soms warrig voetbal, op gang gekomen en bij vlagen werd er goed opgebouwd. Vaak over links was Rogier met de diepte pass op Bart die strooide met lepe passes afgewisseld met eigen acties. De tegenstander had hier weinig vat op en na weer een uitval werden de “All Whites” een meter of 5 buiten het strafschopgebied onreglementair afgestopt. Aanvoerder Samuel nam plaats achter de bal en hoewel de keeper niet de kleinste was schoot hij hoog en onhoudbaar de 0-1 binnen.

En Breukelen ging door en zocht met snelle ballen Joël die wel raad wist met de kansen. Waren de eerste schoten om het vizier op scherp te krijgen daarna snelde hij naar voren en schoof hij beheerst binnen, 0-2. Een aantal mogelijkheden en dito perfect genomen corners van Jip later wederom een snelle aanval en goede pass tussendoor van Bart op Joël. Niet bij te houden door medespelers en tegenstanders ging hij op de goal af en schoof wederom beheerst de 0-3 binnen. Hoewel een overvloed aan corners en kansen bleef het ongewijzigd en zo werd redelijk eenvoudig de rust gehaald.

Na rust en met diverse wisselingen werd er door PVC uit een ander vaatje getapt. De aanvallen waren regelmatiger, en hoewel soms met enig kunst en vliegwerk, maar de nul werd vastgehouden. Benjamin, Dano, Rogier en Samuel en natuurlijk Lars maakten schot op schot onschadelijk. Ook van FCB volgden diverse aanvallen maar met een nog grotere “echte” keepster op doel werd elke inzet onschadelijk gemaakt. Het belangrijkste punt was de onverzettelijkheid van het elftal, een eenheid, dat is een kracht die het doet lijken of je met een extra man in het veld staat. Halverwege de 2e helft werd de veilige haven bereikt. Tobias ontving de bal en passeerde een man en zette daarna een goed blok. Uit de kluts stuiterde de bal voor zijn voeten en na een korte sprint nam hij de bal ineens op zijn slof, buiten bereik van de keepster werd de 0-4 binnen geschoten.

Daarna was het even Bart(y)-time, strooiend met panna’s, een schaar dolde hij zijn directe tegenstander diverse malen. Uiteindelijk was de laatste kans ook voor hem. Na goed doorzetten van Walid over rechts passte hij de bal vooruit naar het midden. Goed meegelopen schoot hij te hoog en jammerlijk ging de bal een metertje over de goal. Direct na de achterbal werd er afgefloten door de scheidsrechter en waren alle spelers dik tevreden met de uitslag. In de kleedkamer bleek dat met deze overwinning de koppositie is ingenomen door de JO13-3 met 7 uit 3 gevolgd door 6 teams met 6 uit 3. Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen UVV om 11.00 uur.