JO13-3 “we’ve got him”

De JO13-3 startte vandaag aan de voorjaarscompetitie op een wederom frisse dag. Zoals al eerder gezegd ligt de focus op deze seizoenshelft waar al vele malen over gesproken is. Met een aangetrokken versterking in de winterstop is het team uitgebreid naar 15 spelers en voelen ze de hete adem van elkaar in de nek als het gaat om speelminuten. De trainingsopkomst is ongekend en er worden zelfs schoolafspraken verzet om te kunnen trainen.

Even voor negen volgde de aftrap door D.W.S.V. JO13-2. Wat volgde was een grote aanvalsgolf door de “All whites” in Orange. Kansen te over en hoewel het motto was durf te schieten stond het vizier niet op scherp. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander en in een kwartier kwijt kwam de tegenstander slechts 2 x op de helft van de Breukelen. Eenmaal werd de bal weggetrapt door Lars de tweede keer verdween de bal in het doel! Een onverwachte tegenslag maar de mannen gingen verder met wat de boventoon voerde spelen op de helft van de tegenstander.

De beste kansen even uitgelicht, Joël die alleen op de keeper afgaat maar te ver naar de buitenkant van de goal loopt en zijn schot eenvoudig gepareerd zag. Bart die 2 x op doel kon schieten maar de ballen gestopt zag. Sufyan die zijn harde schoten van links geblokt zag door de verdediging. De beste kans was een schot vanaf links welke tergend langzaam voor het lege doel langs naast de verkeerde kant van de paal rolde. Ondanks de aanwijzingen de ballen hoog te schieten lukte dit op de een of andere manier niet. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam met hulp van de tegenstander. Een bal zonder enig gevaar werd in eigen doel gewerkt. De rust werd bereikt met een gelijke stand en de warmte van de kleedkamer werd opgezocht.

De puntjes werden aangehaald zaken doorgenomen en tips werden door de medespelers gegeven en aangenomen. Het vertrouwen in de goede afloop werd nog eens uitgesproken door een ieder en het veld werd weer betreden.

De tweede helft was grotendeels een kopie van de eerste, de boys vol in de aanval met, dat moet gezegd, een tegenstander die wat zelfverzekerder op het veld stond dan de eerste helft, wellicht kwam dit door de stand die maar niet veranderde. De achterhoede stond echter zijn mannetje en Benjamin, Rogier, Aryan en Samuel kwamen nooit echt in de problemen. Het duurde bijna twintig minuten eer de voorsprong werd genomen. Een schot in het strafschopgebied werd gestopt met de hand en de wederom goed leidende scheidsrechter Moorman kon niet anders dan de bal op de stip leggen. IJskonijn Samuel nam achter de bal plaats, stuurde de keeper de verkeerde kant op, en schoot wederom feilloos binnen.

Door deze tegenslag vloeiden de krachten snel weg bij D.W.S.V. terwijl onze jongens gesterkt door de voorsprong nog eens een tandje bij schakelden. Een tweetal onterechte vlagsignalen voor buitenspel gooiden roet in het eten voor Joël en daarna Sufyan. Uiteindelijk was het Joël die de stand naar 3-1 tilde. Een pass van Sufyan recht door het midden was een prooi voor Joël die op volle snelheid op het doel afstormde. Heel even keek hij wat de keeper deed en schoot beheerst binnen. De buit was binnen en hoewel er nog wat corners slordig werden genomen en niet de juiste posities werden ingenomen werd de voorsprong niet verhoogd. Scheidsrechter Moorman floot voor het einde en de eerste winst is gerealiseerd. De feeststemming werd nog eens verhoogd door de aangeboden patat en drinken door sponsor Michel Hobma, waarvoor namens de spelers nogmaals hartelijk dank!