Breukelse Briljantjes treffen VV Nederhorst

Zaterdagochtend 17 februari vroeg, speelden de jongens en meisje van de JO7-1 tegen hun evenknieën van VV Nederhorst. Het was de langverwachte opvolger van de pepernotenkraker uit november 2017 toen de Breukelse Briljantjes huiswaarts terug keerden met een zeer overtuigend positief doelsaldo. Konden ze deze stunt herhalen?

Ruim op tijd meldde de equipe zich op het prachtige sportcomplex van Nederhorst om zich in frisse semi-winterse omstandigheden warm te spelen. Meegereisde fans constateerden dolblij dat het maar een graad of anderhalf had gescheeld of het speelveld zou zijn afgekeurd; het gras gaf nog voldoende mee om door de keurmeester speelwaardig te kunnen worden verklaard. Enkele minuten voor de aftrap brak de zon door en het ijzel verdween als sneeuw voor de zon.

Met Julian op het goal, stormden de Briljantjes naar voren, opgewacht door een vastberaden Nederhorst. Breukelen had de laatste instructies van coaches Alessandro en Bart zeer ter harte genomen en vanaf het begin werd de ruimte opgezocht en goed overgespeeld. Lange afstanden werden overbrugd en speeltempo lag hoog. De keeper van Nederhorst was zeer alert en vrijwel altijd in de juiste hoek maar Timme toverde het al snel op 0 – 1. Kort daarop werd deze openingszet opgevolgd door Niek. 0 – 2 met nog maar 5 minuten gespeeld te hebben. Breukelen leidde de aanval maar haar verdediging bleef alert. Myrthe blokkeerde menig doeldreiging en speelde behendig over naar voren. Julian op het goal pareerde de schoten die toch nog doorbraken. Sjors was zeer in vorm en pakte de 0 – 3 en sloot daarmee de eerste helft.

Verkwikt door limonade en de bemoedigende woorden van de technische staf, vervolgde Breukelen de de match. In iets gewijzigde opstelling, met Myrthe en Luuk voorin en Sjors op het goal, legden zij het vuur aan de schenen van Nederhorst. Maar Niek liet er geen gras overgroeien en bracht de stand snel op 0 -4. En omdat hij toch in de buurt was, kort daarop naar 0 – 5. Onder het motto ‘kansen zijn er om gecreëerd te worden’ bleef JO-7 de bal richting het goal van Nederhorst brengen. Tijd voor Julian om weer te schitteren: 0 – 6. Nassim had zich ook al verschillende keren in de kijker gespeeld en ook in de tweede helft bleef hij aanvallen. Luuk en Myrthe leidden de aanval en Niek stond weer op de juiste plek: 0 – 7.

En de aanhouder wint: Nassim bracht het op 0 – 8. Als men toen had gevraagd ‘Tijd om rustig aan te doen dame en heren?’ Dan had Niek volmondig met nee geantwoord, via een rake treffer maakte hij het 0 – 9. Nederhorst wilde zich niet laten kennen en zette alles op alles om de eer te redden. Maar Sjors bleef cool en dook naar iedere bal die in zijn vizier kwam. De wedstrijd liep op zijn einde. In de laatste minuten werd de vastberadenheid van Nederhorst beloond met een 1 – 9. En er werd afgefloten. Tijd voor penalties en een sportief afscheid van Nederhorst.