Penalty Bokaal 28 oktober: JO9-4

Afgelopen zaterdag mocht de JO9-4 de strijd aangaan in de najaarscompetitie van de penaltybokaal 2017/2018. De jongens van de JO9-4 waren allemaal al om 14 uur op het sportpark en waren in gespannen afwachting van wat er allemaal op ze te wachten stond. We hebben namelijk een nieuw element toegevoegd aan de penaltybokaal. Niet alleen mochten de jongens in de rust van het eerste penalty’s nemen op keeper Niels, ze mochten ook aan de hand van onze selectie mee het veld op, samen met pupil van de week Robin Paumen. Ons eerste elftal is hartstikke blij met de ondersteuning van onze pupillen en het gaf ons eerste dan ook extra motivatie om de wedstrijd tegen Te Werve te winnen!

img_1948

img_1948

img_1950

img_1950

img_1953

img_1953

img_1957

img_1957

img_1959

img_1959

img_1962

img_1962

img_1963

img_1963

Foto’s: Andrea Storm

5 toppers vanuit de JO9-4 mochten de strafschoppen nemen, pupil van de week Robin mocht uiteraard ook (buiten mededinging) meeschieten.

Luc opende als eerste. Hij had een strakke aanloop en vol concentratie vuurde hij zijn eerste penalty op Niels af. Helaas voor Luc was hij mis, maar gelukkig voor hem wist hij nummer 2 binnen te prikken. Zijn 3e penalty was strak in de hoek, maar jammergenoeg net te ver waardoor hij op de bal uit het doel ketste.

Sem was als tweede aan de beurt. Aan hem was toch te merken dat hij wat geïmponeerd was door tegenover keeper Niels te staan en de 1e penalty ging door de zenuwen mis. Zoals een echte Breukelaar betaamt, kreeg hij zijn zenuwen al snel onder controle en zonder twijwfl en met overtuiging wist hij zijn 2e en 3e penalty onhoudbaar voor Niels binnen te schieten. Grote klasse!

Vico was de 3e speler achter de bal. Hij wist dat hij veel kracht achter de bal moest zetten om Niels te passeren en had daarom gekozen voor een extra lange aanloop. Vol overtuiging ging de eerste strafschop binnen. De lange aanloop eiste echter snel zijn tol en bij zijn 2e en 3e poging sloeg de vermoeidheid toe. Beide pogingen werden helaas door Vico gemist.

Revy was de volgende die aan de beurt was. Revy moest een beetje wennen aan wat er allemaal gebeurde en Niels is natuurlijk een andere keeper die hij tegenover zich heeft in de penalty-bokaal dan keepers die hij in de competitie tegenover zich heeft. Revy gaf al snel blijk van een goed lerend vermogen. De eerste 2 penalty’s werden gemist, de 3e strafschop zat er heerlijk in en Niels was op deze poging dan ook volstrekt kansloos.

video 1 - download als mp4

video 2 - download als mov

Storm was de laatste die officieel deelnam aan de bokaal. Storm is een linkspoot en die staan, zoals de voetbalkenners weten, bekend om hun creativiteit in het spel. Hij vertrouwde bij zijn 1e strafschop wat teveel op zijn creativiteit waardoor hij deze te voorzichtig inschoot. De 2e ging er echter vol overtuiging in, prima penalty en dus een prima punt voor het team. Bij de laatste penalty van Storm liet keeper Niels zien waarom hij bij de selectie van ons eerste zit. Vol overtuiging pakte hij de penalty waardoor het totaal aantal gescoorde penalty’s voor de JO9-4 op 7 komt. Met 7 pogingen uit 15 strafschoppen komt de score voor de ranglijst op 47% waardoor de JO9-4 voorlopig de 3e plek op de ranglijst inneemt. Hartstikke goed gedaan mannen!

Nog even leuk om te melden was dat er nog 2 aanwezige zusjes een penalty konden nemen op Niels en beiden gaven aan over een behoorlijk stukje voetbaltalent te bezitten. De meiden zijn dan ook van harte welkom om bij FC Breukelen te komen voetballen om hun talent verder te ontwikkelen.

De stand in de najaarscompetitie van de Penaltybokaal 2017/2018 na ronde 3 is als volgt:

  • JO10-1 67%
  • JO11-1 57%
  • JO9-4 47%

Voor de volgende thuiswedstrijd tegen Zwaluwen 30 op 25 november as. wordt een team uit de categorie JO8 uitgenodigd.