Trainingspakken en winst voor JO10-2

Tegen DESTO JO10-3 is afgelopen zaterdag al weer de vierde competitie-overwinning behaald door JO10-2. En dat is een geweldige prestatie voor het team dat dit jaar is samengesteld uit spelers die vorig seizoen nog speelden in drie verschillende teams JO9-1, JO9-2 en JO9-3. De spelers vormen een mooie mix van aanvallers, verdedigers en een keepster, maar daarmee heb je niet nog meteen een team om wedstrijden te kunnen winnen. Talent genoeg, energie genoeg (iets te veel hoor ik wel eens langs het trainingsveld…), dus de basis voor mooie prestaties is er zeker. Door maar liefst 4 trainers (Mario, Martijn, Ronald en Ton) wordt nu iedere week hard geschaafd om van de spelertjes een team te maken, en dat was afgelopen zaterdag zeker terug te zien in de wedstrijd.

Een week eerder was in de beker nog verloren tegen DESTO JO10-4, dus dat het tegen JO10-3 geen eenvoudige wedstrijd zou gaan worden was duidelijk. Het duurde dan ook even voor het eerste doelpunt op het bord stond, maar die was wel voor Breukelen. Mauro scoorde alweer zijn 13e van het seizoen. Na een lucky schot van DESTO en een mooie intikker door Sebbe op aangeven van Gijs was het 2-1 bij rust. Na rust hadden de verdedigers van beide teams de zaken goed voor elkaar. Armin, Hidde en Tom waren achterin alert en gaven DESTO weinig kansen. En mede door een paar hele fraaie reddingen van Sam wist Breukelen de voorsprong te behouden.

Toen de mannen van DESTO vermoeid begonnen te raken, kwam er ruimte, en was het in no-time 5-1. Julian Finn, Hugo (van afstand met links) en Mauro wisten te scoren, maar nog belangrijker was het goede samenspel dat aan de doelpunten vooraf ging. Opbouwen over de vleugels met onze snelle mannen als Gijs en Julian Finn, goed positie kiezen door de voorhoede en dan de vrije man vinden. Hoe simpel kan het zijn! Trotse ouders langs de lijn dus, omdat eigenlijk iedereen betrokken was bij alle doelpunten. In de slotfase wist DESTO nog wel een corner binnen te werken, maar daar stonden nog eens 2 fraaie doelpunten van Breukelen tegenover. 7-2 winst en het besef dat we als team veel kunnen bereiken.

Wat ongetwijfeld ook heeft bijgedragen aan het team-gevoel zijn de trainingspakken gesponsord door Nanda Idink en haar bedrijf De Communicatie Architect. Waarvoor uiteraard dank !