JO11-2 begint voortvarend aan het nieuwe seizoen

In de zomer waarin Paris St Germain 222 miljoen over had voor Neymar jr was het ook op de interne transfermarkt bij FC Breukelen druk. Gelukkig gebeurde het met gesloten beurzen en in overleg tussen de coördinatoren, leiders en trainers. We zagen Ollie, Sacha en Floris vertrekken en verwelkomen Paco, Justus en Lucas.

De technische staf is lichtelijk aangepast. Anno zal niet meer elke week op het trainingsveld staan, maar als (onbezoldigd) adviseur op de achtergrond betrokken blijven.

Vorige week woensdag kon de selectie voor het eerst aan elkaar ruiken. Hoewel, voor het eerst; Breukelen is en blijft een dorp, dus we hebben het hier over klasgenoten of beste vriendjes. Eigenlijk kende iedereen iedereen al.

Een andere wijziging in het nieuwe seizoen is de opzet van de training op maandag. Onder leiding van Ton Norbart zullen we wekelijks een circuittraining afwerken. De opzet op woensdag blijft hetzelfde; belangrijkste onderdeel is en blijft natuurlijk “Wie krijgt zaterdag de aanvoerdersband?” Bij het potje latje trap in de stromende regen kwam Lucas als winnaar uit de bus. Wisten we gelijk wie de was mag doen na de eerste wedstrijd.

En dan wordt het zaterdag 2 september, 9u45. Onder leiding van scheidsrechter Henk van Rooijen (waarvoor hartelijk dank) stonden we er helemaal klaar voor. En wat was het lekker weer om aan het bekertoernooi te beginnen. Tegenstanders Legmeervogels JO11-5 had er duidelijk ook zin in.

En we gingen er gelijk vol op. Na de aftrap door Legmeervogels ging gelijk de spreekwoordelijke beuk erin. Bal veroveren, spel verplaatsen naar Ruben op rechts die de bal voorzet. Daar staan Pom en Melle al te wachten. Even oogcontact maken, balletje aan Melle laten en die schuift de bal in het doel. Na exact 58 seconden spelen staan we 1-0 voor.

In de rest van de eerste helft wisselen hele mooie combinaties en billenknijpmomenten elkaar af. We zien splijtende passen van achteruit van Ruben en Sytse, een opstomende Raf en een balvaste Lucas in de spits. Maar we krijgen ook een paar corners tegen, waarbij we nog niet allemaal op de juiste plek gaan staan. Gelukkig praten jullie wel met elkaar in het veld en loopt uiteindelijk alles met een sisser af.

Gevaarlijkste moment van Legmeervogels was een schot op de lat in de 21e minuut. Daar kwam Reno even goed weg. Het zou zo lekker zijn als we voor de rust de marge nog op twee krijgen.

Zo ongeveer in het fluitsignaal lukt dat! Lucas krijgt de bal op rechts, zet met zijn zwakkere (rechter)been voor en dan is het voor Pom super makkelijk op de bal van heel dichtbij in te tikken. 2-0. Zo smaakt de limonade in de schaduw nog lekkerder.

Tijd voor de tweede helft. En ook daarin gaan we goed van start. Justus zet voor vanaf links. Lucas’ schot treft geen doel, maar de bal belandt bij Sytse die vlak voor het doel staat en in een reflex op doel schiet. De bal landt op de bovenkant van de lat.

Daarna zijn de kansen niet meer op de vingers van 1 hand te tellen. Justus alleen krijgt er al een stuk of drie, waarbij hij 1 keer zelfs helemaal alleen op de keeper af kan. Melle schiet op de paal na een afvallende bal, Justus schiet nog een keer naast en ook van andere spelers blijft de dreiging komen. Het was echt wachten op de derde goal. Na een kwartier was het dan eindelijk zo ver.

Justus werd de diepte in gestuurd. Zijn voorzet vanaf rechts was op maat voor Lucas. De keeper kon nog wel redding brengen, maar de rebound van Lucas was hem echt te machtig.

Nog een grote kans voor Sytse na een voorzet van Justus die eigenlijk net niet helemaal lekker voor zijn voeten kwam. Op miraculeuze wijze wist de keeper zijn doel schoon te houden.

Maar gelijk daarna was zijn geluk op en het geluk aan onze kant. Justus scoorde namelijk de vierde goal met zijn knie.

En zo was de vuurdoop van JO11-2 geslaagd. Geen tegendoelpunt, met plezier gevoetbald, elkaar goed gecoacht en een prima pot op de mat gelegd.

Volgende week is ook Paco erbij, dat gaat ons nog sterker maken.