Jongens onder de 13-1 versterken hun positie

Zaterdagmorgen stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. In deze derby tegen De Vecht ging het om de koppositie in de poule. Breukelen stond 1e met een minimale voorsprong van 1 punt op de nummer 2 De Vecht.

Na de aftrap begon De Vecht druk te zetten en probeerde een vroege goal te forceren. Dat resulteerde bijna in een goal, nadat een speler van de Vecht de bal over Job lobde, maar deze met veel kunst en vliegwerk van de doellijn werd weggewerkt door Hidde. Vervolgens ging het behoorlijk gelijk op en deden de ploegen niet voor elkaar onder.

De ommekeer in de eerste helft kwam toen Thomas een vrije trap mocht nemen en deze in de voeten van Jelle speelde. Deze liep vanaf de rechterkant het strafschop gebied binnen en schoot de bal achter de keeper, 1 – 0. Breukelen was vanaf dat moment heer en meester op het veld. Elke bal die De Vecht wegwerkte belandde bij een speler van Breukelen, waarna de aanval weer opgebouwd kon worden. Zo gaf Roan een mooie bal op Jelle, die alleen op de keeper afging en de bal mooi in de linkerbovenhoek van het goal schoot, 2 – 0. Dit was gelijk de ruststand.

De tweede helft probeerde De Vecht meer in het spel te komen, maar kon niet voorkomen dat Breukelen een corner kreeg. Benjamin nam deze corner en deze ging via een speler van De Vecht over de achterlijn, weer een corner. Benjamin mocht nog een keer aantreden en gaf deze voor, waarna Thomas zijn hoofd tegen de bal kreeg en hem mooi binnenkopte, 3 – 0. De Vecht kreeg nu wat kleine kansjes, maar Job wist zijn goal leeg te houden. Waarna Breukelen kon omschakelen en er snel uit probeerde te komen. Zo kwam Joep aan de bal op de helft van de tegenstander. Naast hem liep Maxim, maar Joep liep zijn tegenstander eruit en kwam één op één op de keeper en schoot hem beheerst tegen de netten, 4 – 0.

Noch gaf de Vecht het niet op en bleef aanvallen, maar de kansen die ze kregen belandde naast het doel of in de handen van Job. Het waren nog een paar spannende minuten, maar Breukelen gaf het niet meer uit handen. De eindstand was dan ook 4 – 0 en Breukelen verstevigde zijn koppositie en staat nu 4 punten los van de nummer twee, De Vecht.