Onrecht

Je kunt op verschillende manieren een wedstrijd verliezen. Of je speelt niet goed, of de tegenstander is beter, of je scoort niet genoeg. Soms heb je ook van die wedstrijden waar je wel genoeg scoort maar waar dan weer andere factoren meespelen zoals blessures of……….

Zo werd er afgelopen zaterdag afgereisd naar Laren om aldaar tegen de plaatselijk v.v. te spelen. Hoewel er hele goede wedstrijden zijn gespeeld door de mannen zijn deze afgewisseld met wedstrijden waar het dan weer niet loopt zoals zij kunnen. De start om half elf was veelbelovend, er werd snel rond gespeeld en men wist elkaar goed te vinden. Diverse snelle combinaties leverden evenzovele kansen op.

Het zeer fysieke spel leverde echter na nog geen 2 minuten spelen al de eerste wissel op. Hinkend moest Jorian het veld verlaten. Een zestal minuten later diende de volgende blessure zich aan: de uitlopende Lars werd vol op zijn knie geraakt en hoewel de bal weggewerkt was kon hij vooralsnog niet verder. De nog enigszins hinkende Jorian nam plaats onder da lat. Hoeveel tegenslag kun je hebben in zo’n kort tijdsbestek maar na nog geen tien minuten spelen lieten de “All Whites” zien hoe het spel gespeeld dient te worden.

Via een snelle break was het Presley die met een schot in de verre hoek de keeper kansloos liet. Even later een kans voor Laren welke via de 1e tegen de 2e paal ketste en vervolgens het veld weer in sprong. Door het oog van de naald dus. Even later een pass van Samuel op Levi die een aantal tegenstanders op onnavolgbare wijze het nakijken gaf en op het doel afsnelde. Met een halve stift schoot hij de bal over de uitlopende lange keeper heen. Met een uiterste poging tikte deze met de vingertoppen licht tegen de bal, dit bleek net genoeg om hem tegen de lat te laten komen.

Na 17 minuten spelen viel de gelijkmaker, zij het met enige hulp. Totally out of the blind werd gefloten voor geen overtreding van Ryan op nog minder dan 10 meter van de goal. Vol uitgehaald was de bal onhoudbaar. Ryan moest vervolgens met een enkelblessure het veld ruimen en Lars nam, inmiddels hersteld, zijn plaats onder de lat weer in. Het spel ging in sneltreinvaart heen en weer en 2 minuten voor de rust scoorde Presley na een diepe bal van Joris zijn tweede goal. Wederom was de voorsprong een feit maar bleek van duur. De Larense leider liet een speler invallen en stuurde hem diep en creëerde zo een man meer situatie. Daar wij in de aanval waren en de keeper werd aangespoord om de bal snel naar voren te trappen was hier geen kruid tegen gewassen en stond het met een wel heel bijzondere situatie ineens weer 2-2. Tot ieders verbazing werd de goal nog goedgekeurd ook en als je dan als scheidsrechter al commentaar krijgt van 7 spelers van 10/11 jaar dan heb je toch iets niet goed gedaan. Ondanks de uitleg van de leidingen het zeer slappe verweer werd de goal toegekend.

Met de stoom uit de oren werd de rust aangevangen en het duurde even voordat iedereen zijn ongenoegen had uitgesproken. Het bleek een hele toer om de zaak weer in het gareel te krijgen maar uiteindelijk werd de tweede helft aangevangen.

Zonder wissel bleek het een heksentoer maar wederom was het FC Breukelen die verdient de leiding nam. Een corner van Samuel werd, slecht weggewerkte door Laren en kwam voor de voeten van Levi. Deze had nog wat frustratie van de eerdere bal op de lat en het gebeurde en vanaf een halve meter van de goal schoot hij snoeihard binnen, 2-3. Zo snel als werd gescoord kreeg men er 2 tegen. In antwoord hierop was het Tieme die zijn voeten liet spreken en met een fraaie bal zorgde hij voor de gelijkmaker.

We kunnen kort zijn opnieuw nam Laren de voorsprong. Dan halverwege de 2e helft, opnieuw een corner van Samuel, schot van Levi en in paniek weggetrapt. Joris stond op precies de juiste plek en nam de bal ineens uit de lucht op zijn slof. De bal draaide naar de 2e paal toe waar hij net naast de verkeerde kant van de paal zou vallen. Presley stond echter klaar om deze bal met zijn hoofd binnen te knikken, 5-5 en nog een kleine 7 minuten te spelen. Ondanks de berenconditie van onze jonge helden bleek het een ware slijtageslag zo zonder wissel. Ook onze duvel uit het doosje Jorian die zich nog een aantal malen voorin liet zien kon hier geen verandering in brengen. Met de langzaam wegvloeiende krachten wist de thuisploeg nog 2 x het net te vinden en zo werd de uitslag totaal onjuist op 7-5 bepaald.

Sponsors JO11-1 : De Communicatie architect en Michel Hobma