TeamE2 zelfverzekerde runner-up in poule des doods

De verrichtingen van TeamE2 verliepen na de afgelopen winterstop tamelijk wankel en aansprekende prestaties bleven vooralsnog uit. Na de 1e competitiehelft in de strijd om de KNVB Beker 2016-’17 ging het team van trainer Danny Suitela als soeverein winterkampioen van de groepsfase het vorstverlet in, om in de eerstvolgende partij met 6-2 verlies uit het Bekeravontuur te worden geknikkerd. Alle pijlen konden daardoor worden gericht op het vervolg van de reguliere districtscompetitie en in hun poule heeft TeamE2 zich bepaald niet onbetuigd gelaten… Leek het krap vier weken geleden nog schier onmogelijk om koploper Loosdrecht JO11-3 naar de kroon te steken; de recente resultaten in deze poule des doods bieden nochtans geheel andere perspectieven.

Direct na de thuiswedstrijd tegen Laren 99 JO11-4 afgelopen zaterdag reageerde een tevreden coach Suitela (55) op de resultaten en licht de ontwikkelingen van de laatste maanden binnen TeamE2 toe. ”De jongens hebben het vanochtend geweldig gedaan. Ze domineerden het spel, wisten elkaar goed te vinden en maakten 3 doelrijke kansen feilloos af. Daarmee zetten ze de lijn door die we vanaf begin februari met elkaar hebben opgepakt. De tegenstander vanochtend was fysiek behoorlijk fel en helaas heeft Jip daardoor na een onfortuinlijke botsing het veld met een forse blessure moeten verlaten. Maar de jongens pakten het goed op en wisten de pot netjes en cool met 3-0 winst af te sluiten. Ik ben erg tevreden met het resultaat en met wat ik heb gezien”, aldus trainer Suitela.

Na een moeizame start van de 2e seizoenshelft (jan./febr. afgelast door vorst & sneeuw -red.) heeft TeamE2 zich nu solide genesteld op de tweede plek in de competitie. De ploeg zit gebeiteld op de zilveren troon en zal het, als de trends in deze poule doorzetten, de gedoodverfde winnaars uit Loosdrecht nog knap lastig kunnen maken in het handhaven van hun leidende positie. Suitela vat zijn visie daarop kort samen. “TeamE2 is een hecht collectief dat door inzet en dadendrang scoringskansen creëert en die ook weet te benutten. Onze basisselectie is tamelijk krap en daarom moeten we voor onze wedstrijden vrijwel altijd een beroep doen op beschikbare gastspelers uit de selecties van E1 en E3 van FCB. Dat werkt gelukkig goed en ik ben van mening dat die bilaterale uitleenconstructie van spelers uit verschillende teams van onze jeugd bijdraagt aan betere teamprestaties. Wat onze ploeg betreft geldt dat in mijn ogen in ieder geval; TeamE2 had dit seizoen zonder hulp van ‘E-matties’ waarschijnlijk niet zulke goede wedstrijdresultaten bereikt”, besluit hoofdcoach Suitela.