FC Breukelen JO9-1 - DVSU JO9-1 (5-2)

Na vorige week de “terugwedstrijd” tegen DHSC winnend af te sluiten, mochten onze kanjers afgelopen zaterdag het opnieuw proberen tegen DVSU JO9-1. De uitwedstrijd werd met 4-2 verloren, dus onze jongens waren gewaarschuwd. Nu hadden ze vorige week al laten zien dat ze, nadat ze de uitwedstrijd tegen DHSC met 4-1 hadden verloren, op schitterende wijze revanche konden nemen. Hopelijk zou dat deze wedstrijd ook gebeuren.

Tja, als je dan na het eerste fluitsignaal binnen een minuut of 8 op een 2-0 voorsprong staat, dan weet je dat het wel goed gaat komen vandaag. De 1-0 kwam van de voet van Mauro. na een schitterende individuele actie via de linkerflank wist hij de bal bijna vanaf de achterlijn in de verre hoek te prikken. De 2-0 was een vrije trap van Max. Hij mocht een meter of 14 voor het doel van DVSU aanleggen en via de keeper verdween de bal in de hoek. Toch zag je op dat moment het risico van dit team. Als het te gemakkelijk gaat, dan hebben onze mannen de neiging om te verslappen. Het duurde dan ook niet lang voordat DVSU de aansluitingstreffer wist te maken. Onze jongens waren teveel uit positie gelopen en eigenlijk boden ze DVSU vrij doorgang naar Jacob die kansloos was op de inzet van DVSU.

Gelukkig was dat het moment voor onze jongens om nog even voor rust aan te zetten om DVSU definitief af te schudden, en hoe…. Een afgeslagen bal werd door DVSU naar voren geschoten. De bal viel precies voor de voeten van Julian Finn die van een meter of 25 uithaalde. De bal vloog de lucht in en werd gegrepen door de wind. Hij vloog en hij vloog en hij vloog. Vlak voor de keeper van DVSU kwam de bal naar beneden. De bal stuiterde prachtig over de keeper heen en viel precies onder de lat binnen, fenomenale goal en heerlijke 3-1. Iedereen voelde dat het pleit was beslecht en de 2e helft bood dan ook hetzelfde beeld.

FC Breukelen was veel sterker dan DVSU en het duurde dan ook niet lang voordat de 4-1 werd gescoord. Nadat er al diverse scrimmages en gevaarlijke momenten voor de goal waren geweest, was het uiteindelijk Lieuwe die de 4e in de linkerkruising binnenschoot. En nog was het niet gebeurd. Het was duidelijk te zien dat er op woensdag op corners was getraind, want iedere corner was gevaarlijk vandaag. De 5e was dan ook de beloning voor alle corner-arbeid. Mauro nam de corner, Max liep goed naar de 1e paal en tikte prachtig de bal in de korte hoek binnen. Heerlijk om te zien dat trainingsarbeid vertaald wordt naar de wedstrijd.

Onze mannen hebben weer in 1 wedstrijd laten zien dat ze én uit het goede hout gesneden zijn én dat ze moeten oppassen dat ze het niet te licht opnemen. Als ze aan de bak moeten, dan kunnen ze knokken, samen spelen, taakbewust zijn en goed voetballen. Als het ze te makkelijk afgaat, dan vergeten ze het samenspel, lopen ze snel uit positie en dreigt het gevaar van onderschatting. Nu zijn deze kerels natuurlijk ook nog hartstikke jong, desalniettemin zie je dit seizoen een geweldige groei in het team met af en toe een klein terugvalletje. Wanneer deze terugvalletjes kleiner zijn dan de groei, dan komt het helemaal goed.

Volgende week uit tegen Amstelveen. Een nog onbekende tegenstander, dus we moeten op onze tellen passen. Als iedereen weer even scherp is als de eerste 10 minuten afgelopen zaterdag, dan moet het helemaal goed komen. We zijn nu alweer trots op jullie prestatie van volgende week, kan niet missen!