JO11-1 verliest nipt van koploper

Eindelijk heeft de JO11-1 een keer 2 weken achter elkaar gevoetbald, als het weer meezit volgt er zelfs een heuse serie iets wat dit seizoen een zeldzaamheid is. Vandaag moest worden aangetreden tegen de koploper na vorige week net dat beetje geluk te hebben gemist tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Op een wat hobbelige grasmat werd er afgetrapt door FCB Breukelen en direct werd de bal ingeleverd en schrok men wakker van de felheid van de koploper. Van de aandachtspunten Felheid, Druk zetten, Over spelen en Voor elkaar, met elkaar leek niets te zijn blijven hangen. Een korte serie aanvallen, wellicht door de stevige wind tegen was het gevolg. Alle zeilen werden bijgezet en met wat fortuin werd het doel schoon gehouden. Na een aantal pogingen pikte Presley de bal op vanuit een uittrap van Lars. Met een krachtige sprint snelde hij iedereen voorbij en schoot de voorsprong binnen.

In het vervolg werd er fel gestreden voor beide goals en kansen over en weer. De beste kans was voor Levi die goed mee opgekomen met links wilde binnen tikken maar te gehaast naast schoot. Jammer maar met een 2-0 voorsprong op het bord had er toch iets geknakt bij de tegenpartij. Nu bleef er een felle strijd tussen 2 partijen en “the All Whites “ lijken helemaal gewend aan het niveau waarop gespeeld wordt. In de 20e minuut een scrimmage voor de goal gevolgd door de 1-1. Een paar minuten voor rust nam Roda de voorsprong en dit bleef onveranderd.

De korte rust werd gebruikt om de herinnering aan te halen van de aandachtspunten en extra de wind mee. Sneller schieten met de felle wind mee wanneer je ruimte krijgt en gaan voor elke bal.

Zo werd gestart aan de 2e helft en na flink wat aanvallen waar vergeten werd uit te halen was het na 37 minuten raak. Een pass van Deylano op Presley welke vervolgens voor gegeven werd. Ineens op de slof genomen door Tieme werd de gang naar het net gemaakt door de keeper van Roda en de stand was gelijk getrokken. Wat concentratiegebrek leverde twee minuten later wederom een achterstand op. De groei is duidelijk zichtbaar in het team want wederom werd er een krachtsinspanning geleverd en conditioneel blijkt het wel goed te zitten. Er volgden diverse corners van zowel Samuel als Ryan. Ryan zag zijn eerste via de onderkant lat terug het veld in springen en met de overige van beide spelers werd niet het hoofd tegen aangezet voor de goal.

Toch werd het wederom gelijk na een voorzet van Presley. Totaal verkeerd ingeschat tikte een verdediger van Roda de bal terug langs zijn eigen keeper. Het fortuin werd bijna direct gevolgd door pech en zo werd weer een achterstand opgelopen. De jarige aanvoerder Joris sleurde nog diverse malen over het veld maar miste net dat beetje geluk. Ook Jorian snelde nog een aantal malen naar voren om de ondersteuning te geven en de ballen in te pompen maar de tijd bleek te kort. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Theo voor het eindsignaal en bleek de tijd te kort. Wederom kunnen de complimenten gegeven worden aan de JO11-1 die opnieuw meer verdienden dan met lege handen achter te blijven. Wanneer op deze manier gevoetbald blijft worden komen zij er wel en blijft het superleuk om te kijken!

Zaterdag 25 maart ’17 wordt om 10.15 uur afgetrapt uit tegen ’s Graveland de terugwedstrijd van 28 januari jl..

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.