JO13-1 doet goede zaken in Vinkeveen

Vanmorgen reisde JO13-1 af richting Vinkeveen voor de volgende competitiewedstrijd tegen de JO13-2 van Hertha. Om half 11 was de aftrap. Met de thuiswedstrijd vers in het geheugen (1-1) waren onze jongens gebrand om de 3 punten mee naar Breukelen te nemen.

Vanaf de aftrap werd de tegenstander gelijk onder druk gezet. Dit zorgde direct voor gevaar en leverde de eerste kans op, maar helaas… Gelukkig hoefde we niet lang te wachten op de openingstreffer. Maxim kwam één op één voor de keeper en schoot hem beheerst tegen de touwen 0 – 1. Breukelen ging door en kreeg kans op kans, maar het wilde niet lukken.

De scheidsrechter floot erg streng en bij een lichte schouderduw in het strafschopgebied van Job werd er gefloten, een penalty. Hertha had haast en schoot voordat er gefloten was en iedereen buiten het strafschopgebied stond 1 – 1, maar deze goal werd afgekeurd en de strafschop moest over. De bal werd neergelegd en na het fluitsignaal werd er geschoten en bleef het 0 -1 de bal belandde naast het doel. Vlak voor rust kreeg Jelle een kans om van afstand te schieten en schoot met zijn wreef over de keeper in het goal, 0 – 2.

Na de rust gingen onze jongens verder en zette de tegenstander goed vast. De keeper van Herta schoot de bal uit, in de voeten van Maxim die hier gebruik van maakte en de 0 – 3 scoorde. De jongens gingen door en Jelle kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hem door de benen van de keeper tegen de touwen aan, 0 – 4 .

Maxim nam de laatste treffer voor zijn rekening de 0 – 5, een hattrick. Hertha probeerde nog een eretreffer te maken, maar de Victor, Hidde, Omar en Anicet hielden de deur achterin dicht en zo werden de 3 punten meegenomen naar Breukelen. Een mooie teamprestatie.