Vizier niet op scherp – toch winst voor JO11-1

Na het verlies vorige week en de wijze waarop dit ging was het team enigszins huiverig geworden. Gespeeld werd toen tegen een oud 1e-klasser en zelf uit de klasse afkomstig. Tjonge, tjonge. Vergeten werd dat er een prima pot gespeeld was en had die ene bal niet van de lijn gehaald dan was er een 2-0 voorsprong genomen en dan wordt het toch heel anders. Maar goed wat geweest is, is geweest en na de roerige week werd op zaterdag zonder de zieke Tieme afgereisd naar Amsterdam Zuid-Oost.

Lekker rustig in de kleedkamer bleek de stilte voor de storm eenmaal op het veld volgde een warming-up waar we niet te veel over zullen zeggen. In de herinnering kwam naar voren een trainer die zei kom op jongens alle neuzen alle kanten op, maar dan gaat het ook niet goed komen. Even na negen werd er afgetrapt door de “All whites”, met de ingezette sprint werd de gang naar de goal gevonden maar wel die op het andere veld. Het leek een gelijk opgaande wedstrijd te worden want van de andere zijde werd ook niet al te zuinig met de ballen omgesprongen. Na zeven minuten was het Joris die de mannen de weg wees. Sprintend met de bal voor zich uit drijvend zette hij iedereen op achterstand. Goed naar binnen gesneden schoot hij de bal in de korte hoek laag binnen, 0-1. De kansen en aanvallen begonnen zich op te stapelen een vrije trap van Samuel hoog voor de goal gebracht werd niet goed ingekopt en even later een vrije trap van Ryan die hem bij de 2e paal naar binnen iet draaien. Niet verlengd was dit een prooi voor de keeper.

Lars had inmiddels weer enige fraaie reddingen laten zien. Sommige op zijn Lars’ maar de meeste zoals zijn keeperstrainer Montell hem dit aanleert. Het is leuk om te zien dat Lars door deze training enorme stappen vooruit maakt, hoezo heeft keeperstraining voor de JO11 geen zin! In de 16e minuut was het flipperkast voetbal en had FC Breukelen het nakijken en werd de stand gelijk getrokken. Daarna had indien er met scherp werd geschoten de stand door Presley en Levi simpel vergroot kunnen worden. Nu werd er gerust met een gelijke stand waar een ruime voorsprong genomen had kunnen zijn.

Tijdens de rust van meer dan 15 minuten werd getracht alle jongens de juiste richting te wijzen. Nog maar eens de koppen bij elkaar gestoken en zo dicht mogelijk tegen elkaar. De simpele yell en klaar. Of toch niet want de bal werd maar op het veld gegooid en na enige tijd kwam ook de tegenstander nog eens kijken.

De tweede helft was beduidend beter dan de 1e, snelheid in het spel, soms veelal werd er druk gezet en de achterhoede coachte en stond er. Vijf minuten na rust werd de voorsprong weer genomen. Jorian speelde Levi aan en deze nam een rush naar voren over de linkerkant. 1, 2, 3 en 4 man werden uitgespeeld en ondanks dat hij niet zoveel scoort als vorig seizoen zette hij de bal prachtig voor. Presley komend vanaf de rechterkant liep simpel tegen de bal aan en ketste hem onhoudbaar binnen. Feller en feller werd er gestreden door de “All Whites” men wilde een ruime score neer zetten. Twee minuten later werd Levi geïnstrueerd met een corner. Hoe goed kennen spelers en begeleiding elkaar wanneer men weet dat met een simpele knik de bal hoog voor moet komen. Aldus geschiedde en Presley maakte zijn 2e goal ditmaal met het hoofd.

Hoewel Zuid Oost United ook wel een uitbraak hier en daar had werd het nimmer meer gevaarlijk anders dan een twijfel gevalletje tussen spelers. Na weer een aanval was het Deylano die de kopkans kreeg, net niet hard genoeg werd zijn inzet gestopt. Daarna volgde wederom een kans van Presley gevolgd door een 100% kans van Levi. Kort op het doel nam hij de bal ineens op zijn schoen. Snoeihard stuiterde bal van onderkant lat terug het veld in. Nogmaals kwam er een speldenprikje van de mannen uit Amsterdam en met voor de tegenaanval werden de mannen een laatste maal op snelheid naar voren gestuurd voor het slotakkoord. Helaas gestopt en na het uittrappen van de keeper volgde direct het eindsignaal.

Met deze heerlijke overwinning kunnen wij vol goede moed uitkijken naar de volgende wedstrijd op 11 februari thuis tegen Laren om 8.45 uur.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.