JO13-1 doet zichzelf tekort tegen Hertha

Na een overwinning vorige week bij Wasmeer kwamen vandaag de jongens van Hertha uit Vinkeveen op bezoek. Vanaf het begin zette Breukelen druk en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Hertha. Er werd goed overgespeeld wat resulteerde in een aantal goede kansen, maar de keeper van Hertha keerde kans na kans. De ruststand was 0-0, maar gezien het spel van onze jongens beloofde het een mooie tweede helft.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Breukelen zette druk en Hertha verdedigde, waarbij de keeper de ene naar de andere bal uit het doel wist te halen. Vlak voor tijd wist Breukelen via Thomas, de bal achter de keeper te krijgen en was het 1-0. Na de goal wilde Breukelen vanaf de aftrap verder gaan met druk zetten, maar was er ook de angst voor een tegengoal. Dit zorgde ervoor dat Breukelen gehaaster ging spelen, wat zorgde voor balverlies en kansen voor Hertha. Bij een terugspeelbal op Job kreeg Hertha een, terechte, indirecte vrije trap van de jonge arbiter die vanaf dat moment zijn mannetje moest staan, maar overeind bleef. De bal werd hectisch uitverdedigd, waardoor deze terug kwam. Breukelen moest alle zeilen bijzetten en kon een treffer niet voorkomen, het stond 1-1.

Het einde van de wedstrijd naderde en Breukelen probeerde de winst nog binnen te halen, maar het lukte vandaag niet om de bal achter de keeper te krijgen. Een onterecht gelijkspel, maar de supporters van beide partijen waren getrakteerd op een mooie pot voetbal.