FC Breukelen en trainer uit elkaar

De technische commissie van de FC Breukelen is gisteravond bijeengekomen om met hoofdtrainer Yamal Yahiaoui de eerste helft van het seizoen te evalueren. Dat is een gebruikelijke gang van zaken en zeker gelet op de tegenvallende prestaties van de net naar de hoofdklasse gepromoveerde FC Breukelen, was het zaak om met de trainer na te gaan hoe het komt dat er uit 14 wedstrijden slechts 6 punten zijn gehaald. In de evaluatie zou het uiteraard niet alleen over de rol van de trainer gaan, maar ook over de organisatie en rolverdeling van anderen rond de selectie.

Zover is het helaas niet gekomen. Er bleek geen zakelijk overleg met de trainer mogelijk te zijn, waardoor de evaluatie ontspoorde en werd opgeschort. Vervolgens is Yamal Yahiaoui naar buiten getreden met de beschuldiging dat hij al maandenlang wordt geterroriseerd door mensen van de club en dat hij slachtoffer is van een lastercampagne binnen de club.

Reactie van Jürgen Reiprich, voorzitter van de Stichting Topvoetbal FC Breukelen daarop: “We betreuren deze gang van zaken. We kunnen niets met de beschuldigingen van de heer Yahiaoui en we laten deze derhalve geheel voor zijn rekening. Het hoeft tegen de achtergrond van zijn optreden geen betoog dat zijn positie als trainer bij de FC Breukelen niet langer handhaafbaar is. Wij gaan ons intern beraden hoe we na de winterstop verder gaan.”