Uitstekende seizoenshelft FC Breukelen JO15-1

jo15
De eerste helft van het seizoen 2016-2017 zit er op; een seizoenshelft die voor FC Breukelen JO15-1 na een stroef begin uitstekend eindigde en vandaag bekroond werd met een prima oefenwedstrijd tegen Argon JO15-1. De Mijdrechtenaren – uitkomend in de landelijke 2e divisie (!) – werden in een boeiende wedstrijd verdiend op 1-1 gehouden (prachtig doelpunt Yassin).

Na nederlagen in de uitwedstrijden tegen directe concurrenten Amstelveen en SCH begin november leek het er op dat een topklassering in de najaarscompetitie er voor FC Breukelen niet meer in zat. Maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop begon het team steeds beter te voetballen, en werd met hoog druk zetten elke tegenstander het voetballen onmogelijk gemaakt.

IMGP6047

Nadat Aalsmeer JO15-2 op de Broekdijk met 5-1 werd verslagen, volgde de revanche-wedstrijd tegen SCH. Op de eerste 10 minuten na was FC Breukelen heer en meester en kwam SCH niet meer in de wedstrijd. Na doelpunten van Milan, Jim, Ruben en Wessel (2x) leverde de beste wedstrijd van het seizoen eveneens een 5-1 overwinning op, die met iets meer vernuft nog veel hoger uit had kunnen vallen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd CSW JO15-2 met 0-10 opgerold, waarbij met name opviel dat FC Breukelen na een vroege voorsprong tot het einde van de wedstrijd goed door bleef voetballen.

Door deze fraaie serie eindigde FC Breukelen uiteindelijk op een 2e plaats achter FC Amstelveen JO15-1 met evenveel punten maar een wedstrijd meer, en een doelsaldo van +27. We gaan er van uit dat de KNVB deze klassering beloond met een plekje in de promotiepoule in de voorjaarscompetitie.