JO11-4 eindigt als eerste (van rechterrijtje)

jo11
pvcv
Vorige week zaterdag hingen de mistflarden nog over het velden toen de gladiatoren van de JO11-4 mochten aantreden tegen opponent PVCV. Het gaat natuurlijk elke week ergens over, maar nu was het wel heel specifiek. Met een overwinning op PVCV zouden we met hen stuivertje wisselen en afhankelijk van het resultaat van DESTO konden wij nog zevende worden.

image1

Daar gingen we vanaf de aftrap voor. De eerste aanval was voor ons. Na een fraaie actie van Sacha schoot Pom naast. In de zesde minuut hadden we het geluk aan onze kant toen een schot van PVCV op de paal uiteen spatte. Maar gelijk daarna maakten we de 1-0. Sacha had er twee keer voor nodig, maar in de rebound was het overtuigend raak.

PVCV kreeg behoorlijk wat kansen, ondanks de solide verdediging van Sytse, Raf, Pom en/of Ruben. Maar hun vizier stond niet op scherp. Of het lag aan de mist. De mooiste aanvallen kwamen van ons. Rushes van Melle en Floris brachten Ollie of Sacha steeds weer in stelling. Hun keeper kon er wel wat van, anders was de tweede goal veel sneller gevallen.

Nu viel ie in de 18e minuut. De eerste van Ruben in dienst van ons team. En dan gelijk maar met links. Lekker goal, fijne marge om mee te rusten. Maar tot die rust gebeurde er nog van alles. Pom kopte verdedigend over de goal van Reno heen, Reno moest redding brengen op een hard schot in de verre hoek en PVCV miste nog een dot van een kans. Maar als je de bal niet tussen de palen mikt, dan ga je zeker geen doelpunt maken.

Na de rust hetzelfde beeld. We waren gewoon een stukkie beter. En wisten dat overwicht ook om te zetten in doelpunten. Vierde minuut. Reno schiet ver uit. Sacha controleert de bal en ziet Pom de diepte in gaan. Steekpass, lekker in de loop meegegeven en dan is het een koud kunstje om die goal te maken. 3-0. Een minuut later was de marge weer twee. PVCV kreeg het eindelijk voor elkaar om op het doel te mikken. Prompt moest Reno vissen.

Maar even later stelde Ollie weer orde op zaken door de vierde treffer aan te tekenen. En in de twaalfde minuut was het gespeeld. Een hoog schot van Pom werd ternauwernood gekeerd door de keeper, maar Ruben was er als de kippen bij om de rebound te maken. Nog een keer was het binnen een minuut raak aan de andere kant. 5-2 uit een hard schot in de verre hoek.

De achttiende minuut bracht net als in de eerste helft een goal. Sacha schoot zo hard met links dat de verdediger de bal achter zijn eigen doelman werkte. 6-2. Vier minuten voor tijd tekende Pom nog voor zijn tweede en onze zevende.

Daarna wilden we allemaal nog wel even scoren waardoor het wat slapper werd in de verdediging en PVCV nog twee keer kon scoren. De buit was al binnen, maar een beetje jammer was het wel.

Niet jammer was dat DESTO 6-6 gelijk speelde en we hen dus op doelsaldo nog passeren. Zevende met 13 punten uit 11 wedstrijden. Helemaal niet slecht tegen allemaal teams met oudere spelers.

Zaterdag 10 december een mooie afsluiting van het jaar. Met een potje tegen de JO11-5. Op de training speelden we al regelmatig tegen elkaar en dan was het vaak spannend. Maar zaterdag was de JO11-4 echt de bovenliggende partij. Zes doelpunten voor, nul tegen. Ollie maakte de eerste uit een diepe bal van Sytse na een snelle omschakeling. Ruben heeft de smaak van het scoren te pakken. Uit een corner scoorde hij met een fraaie omhaal. Floris pikte zijn goal mee uit een rebound. En Pom kopte uit weer een corner via binnenkant paal de vierde binnen. En dat allemaal in de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft weer een mooie bal van Ruben. Hoog over iedereen heen in de kruising. Minuutje later een goal van Sacha na een een twee met Ollie. Sytse, Raf en Melle deden het net niet bollen, mede door een goed keepende Ruben. Melle had vlak voor tijd nog wel twee panna’s maar het schot dat volgde werd gekeerd.

En Reno? Die hield de nul alsof het de normaalste zaak van de wereld was.