JO13-1 toont veerkracht

jo13
nederhorst
Vanmorgen moesten onze jongens aantreden tegen de jongens van Nederhorst. Om 11:30 werd er afgetrapt en de teams waren vanaf het begin al aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Breukelen kwam een paar keer goed voor het doel en wist de tegenstander goed bij het eigen doel weg te houden.

Het was dan ook een behoorlijke domper toen Nederhorst de bal achter Job speelde en de 0 –1 op het scorebord zette. Dit was dan ook gelijk de ruststand.

Na rust trapte Nederhorst af, maar Breukelen zette direct druk. Nederhorst kwam niet aan voetballen toe en dit was de verdienste van onze goed overspelende jongens. Uit een counter kwam een speler van Nederhorst alleen voor de keeper, een 100% kans, maar deze werd gemist. Breukelen kaatste speelde goed over en werd met de minuut gevaarlijker. Jelle kreeg een kans net binnen de 16 meter en schoot de bal tegen het net 1 – 1.

De wedstrijd lag weer open en Breukelen ging meer druk zetten. Maxim liep de 16 meter in en werkte de bal tegen het net 2 – 1. Nederhorst was het eerste gedeelte van de tweede helft helemaal de weg kwijt en kwam er even helemaal niet aan te pas. Breukelen ging door en kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Thomas nam deze en gooide hem voor de pot. Hij belandde via een tegenstander binnen de 16 bij Benjamin. Die kapte, draaide en schoot. De 3 – 1 was een feit.

De laatste 10 minuten werd het nog een echte wedstrijd. Nederhorst gaf zich nog niet gewonnen en wilde niet verliezen. De eerste overwinning was binnen handbereik. Nederhorst bleef aandringen en Breukelen verdedigde met man en macht. Maar na het fluitsignaal werd de laatste wedstrijd in de competitie afgesloten met een verdiende en mooie overwinning.

Goed gedaan Jongens !!! Op naar de voorjaarscompetitie.