JO11-4 houdt 1 punt in Breukelen

jo11
focus07
Nog twee wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie. Die we allebei thuis mogen afwerken. Tegen de tegenstander van volgende week PVCV zag de technische staf vooraf kansen. Of mogelijkheden zo u wilt. Tegen de gasten uit Culemborg Focus waarmee we dit weekend in het strijdperk traden, kon het vooraf alle kanten op. Meer wedstrijden gewonnen dan wij, maar het verschil leek op papier niet onoverbrugbaar. Maar de opdracht vooraf was vooral lekker voetballen. En doelpunten maken, want dat was er twee wedstrijden niet van gekomen.

Met een afmelding van de helaas zieke Sacha en de aanvoerdersband om de arm van Pom begonnen we voortvarend. In een kerstboom opstelling. Het is immers bijna december. Er werd druk gezet, niet nagedacht om een bal weg te rossen. Aan het begin leek het wel een wedstrijd welk team de bal het vaakst over de zijlijn kon schieten.

Wel werd er met overleg gevoetbald. Floris schoof in de loop van de wedstrijd verder op naar voren en ook Sytse en Pom waren regelmatig voorin te vinden. Maar ook weer op tijd terug. Melle hield het veld goed breed en Raf zorgde voor de rust achterin. Ollie zorgde juist voor onrust in de verdediging van Focus. Ruben kopte in alle standen, terwijl Reno hele delen van de wedstrijd kon genieten van de opkomende zon. Want soms kreeg hij minutenlang niets te doen. Ook wel weer een keer lekker.

Focus kwam wel op voorsprong. In de twaalfde minuut van de eerste helft. Niets aan de hand, tijd genoeg om terug te komen in de wedstrijd. Indraaiende corners van Sytse en Ollie brachten een hoop verwarring. Maar de keeper bleef (soms met wat geluk) overeind.

Vlak voor rust was Pom ongelukkig. Hij kreeg de bal van dichtbij keihard in zijn gezicht. Even naar de kant om zichzelf weer klaar te krijgen voor de tweede helft.

En inderdaad stond hij er weer. Een vrije kans werd echter iets te gehaast inschoten, waardoor de bal naast ging. Er volgde nog een grote kans voor Pom en we hadden echt recht op de gelijkmaker. Maar het lot besliste anders. Focus ging in een snelle tegenaanval en scoorde in de 5e minuut de 0-2. De vrees dat FC Breukelen door het ijs zou zakken was geheel onterecht. Focus ging achteruit lopen en we kregen meer en meer grijp op de strijd. Mooie lange ballen vanuit de achterhoede die via de zijkant door het middenveld keurig bij Ollie werden afgeleverd.

Halverwege de tweede helft kreeg Pom dan toch zijn goal. Een leeg doel, 1 meter voor het doel. Maar ik zie ze bij studio sport dan best nog vaak overvliegen. En je moet wel zorgen dat je op de goede plek staat. 1-2. Toen was het een kwestie van nog een keer aanzetten. Jagen, blijven lopen, hoge ballen koppen of onder controle brengen. We deden het allemaal. En drie minuten voor tijd was het raak. Pass van Sytse op Ollie die verwoestend uithaalde en de gelijkmaker liet aantekenen.

Er volgde nog drie spannende minuten. Reno ging nog een keer gestrekt naar de hoek en ranselde de bal uit de verre hoek. De corner leverde een nieuwe corner op, maar we hadden het heilige vuur en verdiende het gelijkspel dik!

Na afloop in de kleedkamer was er een verrassing van Sint en Piet. Niet alleen voor iedereen een chocolade letter, maar ook een echt gedicht waaruit bleek dat het hele team op zondag 22 januari naar de topper VVV Venlo-MVV mag. Dat is nog eens goed geregeld.

Volgende week de wedstrijd tegen PVCV om de 8e plek. Als we dat halen, hebben we het gewoon goed gedaan in de klasse met teams die een jaar ouder zijn.