JO9-1 op koers voor de titel

jo9
fcalmere
Het is al enige tijd stil rond de JO9-1. Dat wil helemaal niet zeggen dat er niet gevoetbald is de afgelopen weken, integendeel… Het wil alleen maar zeggen dat er geen verslagen geschreven zijn. Het gaat voor dit verslag te ver om de wedstrijden van de afgelopen weken erin te verwerken, dus ik ga mij beperken tot de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Almere.

Het is wel even goed om voorafgaand aan dit wedstrijdverslag te melden dat onze boys de afgelopen weken flink hebben huisgehouden in de competitie. Ze hebben tot nu toe namelijk 0 punten verspeeld en hoe doe je dat zult u zich afvragen? Welnu, dat doe je door alle wedstrijden in winst om te zetten? Ik hoor u nu denken… Alle wedstrijden?? Echt alle wedstrijden gewonnen?? Jawel, niet 1 punt verspeeld, niet 1 wedstrijd gelijk, niet 1 keer verloren, dus u kunt zich voorstellen dat onze toppers ook de wedstrijd tegen Almere als favoriet het veld in gingen.

Het was koud deze zaterdag, heel koud. De temperatuur om kwart voor 9 ’s ochtends lag nog net rond het vriespunt en dat is voor ons sterrencollectief meestal niet heel gunstig. We hebben er toch een aantal tussen lopen die een stuk beter functioneren bij 15 graden dan bij 0 graden, dus het was zaak om een goede warming-up te doen en vooral veel in beweging te blijven. Er mocht afgetrapt worden op het hoofdveld, hoe mooi is dat. Vol trots liepen onze mannen dan ook uit kleedkamer 4 zo het hoofdveld op om zich te laten toejuichen door de lokale supportersschare. Deze bestond vooral uit de ouders en aanverwante familieleden, maar al snel na aanvang van de wedstrijd kwamen er toch steeds meer supporters langs de lijn staan. Het werd namelijk een ontzettend leuke wedstrijd om naar te kijken.

Onder leiding van de sterk debuterende scheidsrechter Thomas de Lange (hulde Thomas, klasse dat je je hebt aangemeld als scheidsrechter!) werd er stipt om 08.45 afgetrapt. Ons team was compleet en coaches Sjoerd en Gerard hadden vooraf de jongens gewaarschuwd voor deze tegenstander. En dat bleek vanaf het eerste fluitsignaal ook terecht. Vanaf het eerste moment was het een spannende wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide ploegen wisten een aantal kansen te creëren. Mede dankzij een voortreffelijk keepende Jacob wisten onze toppers in de eerste helft de nul te houden. En als jezelf dan wel scoort, dan is het volstrekt logisch dat je met een 1-0 voorsprong de rust in gaat. Koen wist aan de rechterkant door te breken en zette vlak voor het rustsignaal onze kanjers op een nipte voorsprong.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld, felle duels, veel strijd, niet altijd goed voetbal maar er werd wel geknokt. En onze mannen kregen meer grip op de tegenstander doordat ze positioneel iets beter gingen spelen. Daardoor kon Koen van achteruit via de linkerkant opstomen en de 2-0 binnen prikken. Jack had dat heel goed gezien en hij deed precies hetzelfde. Over de linkerflank naar binnen wegsprinten met de bal, op tijd naar binnen snijden en koel het balletje in het hoekje prikken, 2 prima goals. Daarna hadden we zeker kansen op meer maar het lukte niet meer om de keeper van Almere te verschalken.

Wel moest Jacob zich 1 keer gewonnen geven in de tweede helft. Keer op keer stortte Jacob zich voor de bal, voor zijn tegenstander, ja zelfs voor zijn eigen teamgenoten om zijn doel schoon te houden en dat lukte geweldig. Totdat 1 speler van Almere op het middenveld de bal oppikte en vervolgens een slalom inzette als Alberto Tomba in zijn beste dagen. In zijn eentje omspeelde hij zo ongeveer ons hele team en moest uiteindelijk ook Jacob capituleren. Maar goed, het enige effect van deze geweldige goal was dat de eindstand geen 3-0 maar 3-1 werd. Superleuke wedstrijd om te zien tegen een hele sportieve en prima tegenstander, zo mogen er meer wedstrijden zijn op zaterdag.

De 3 punten op weg naar de titel zitten weer in de tas en met nog 1 wedstrijd te gaan hebben we nog 1 punt nodig. Volgende week mogen we weer thuis om 08.45 tegen Fortius. Wat mij betreft gaan we er nog 1 wedstrijd volle bak tegenaan en halen we de titel zonder puntverlies binnen. Wat er volgende week ook gebeurt, we zijn sowieso supertrots op jullie jongens!!