JO11-1 Kampioenschap uit zicht

kockengen
jo11
Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen vv Kockengen op het programma, de zogeheten “Derby der lage weilanden”. Ruim op tijd vertrokken zodat de voorbereiding op het gemak gedaan kon worden. Bij winst waren de mannen met ambitie op kampioenkoers. Bij verlies kan RKDES, de tegenstander van volgende week, zich tot kampioen kronen.

Hoewel sommige mannen licht zenuwachtig waren was daar binnen de minuut de eerste kans voor FC Breukelen. Het schot miste echter net het venijn en precisie zodat hij gekeerd werd door de keeper van Kockengen. Na een minuut of 5 was het raak echter in de goal van Breukelen, dit na een snelle aanval.

Vanaf de aftrap was het na een combinatie van Levi en Joris die de bal op Presley speelden. Deze haalde strak uit en de stand was gelijk getrokken. In de eerste helft was het overwicht, ondanks de snelle uitvallen van Kockengen, voor Breukelen. De pech was dat de kansen van onder andere Deylano en Tieme niet benut werden. Jammer was dat er een extra voordeel was voor de thuisploeg welke niet door de “All Whites” te neutraliseren was. De rust werd in gegaan met een 1-1 stand.

De afspraken werden doorgenomen en het was duidelijk. Het duel was in evenwicht maar de boerenclub met allure had niet het overwicht. Snelheid en felheid was nodig.

Gestart aan de 2e helft waar de aftrap direct een kans en een doelpunt voor Breukelen genoteerd kon worden. Tieme speelde op Presley deze legde al terug op Ryan en de bal ging de diepte in waar Presley inmiddels naar toe gesprint was, vervolgens maakte hij de 2-1. De mannen in de achterhoede hadden hun handen vol maar waar de eerste helft deze werd ondersteund door de voorhoede was hier nu het mankement.

Samuel en Jorian vochten voor wat zij waard waren maar uiteindelijk kwam de 2-2 toch niet voorkomen worden en was Lars kansloos op het schot. Hierna kwam het extra voordeel volledig tot uiting. Vrije trappen tegen volgden elkaar op en ingooien werden gegeven terwijl de bal niet uit was. Hoewel hierover geprotesteerd werd moet dit tegenwoordig maar geaccepteerd worden. Het is niet erg dat je een wedstrijd verliest maar als winnaar moet je hem eerlijk verdienen en niet in je schoot geworpen krijgen.

Jammer maar het spel ging verder en we kunnen hier kort over zijn de 3, 4 en uiteindelijk de 5-2 volgden. Met deze veilige stand kreeg de FCB eindelijk een vrije trap waar het weinig kwaad kon. Joris plaatste deze bal met precisie op het hoofd van een teruglopende Kockengen-speler. Dat was ook direct het laatste wapenfeit en werd er afgefloten.

Jammer maar als het zo moet, succes ermee. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen RKDES, die door deze uitslag kampioen is, om 9.00 uur in het pittoreske Kudelstaart.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.