FC Breukelen verliest van Argon in de streekderby

svargon
1e
29 november 2016 – Afgelopen zaterdag trok FC Breukelen aan het kortste eind in de streekderby tegen SV Argon in Mijdrecht. Hoe anders had het kunnen lopen als FC Breukelen in de openingsfase de gekregen kansen had benut. In de eerste paar minuten van het duel voorkwamen de paal en de onderkant van de lat een voorsprong voor FC Breukelen. Nog voor rust kwam Argon op een 1-0 voorsprong en in de tweede helft bleef deze stand ongewijzigd.

De openingsminuut van het duel mag rustig hectisch genoemd worden. FC Breukelen kreeg twee flinke mogelijkheden om op voorsprong te komen. Tot tweemaal toe ging de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in en ook de rebound van Rogier Gerritsen belandde tegen de lat. Enkele momenten later leverde spits Daniël Kops een prima kopbal af, maar hier bracht de Argon doelman redding. Het had zo’n mooi begin kunnen zijn, maar niets was minder waar. Vervolgens vonden beide ploegen het ritme in de wedstrijd, met wat kansen over en weer als resultaat. Na ruim twintig minuten spelen kwam Argon speler Ian van Otterlo op over de linkerflank en leverde de bal in bij Cyrano Morrison, die uithaalde en tekende voor de openingstreffer: 1-0. Breukelen liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een terugspeelbal van Argon werd onderschept, maar helaas verdween de inzet van Daniël nét naast het Argon doel. Op slag van rust mocht Daniël ook nog aanleggen voor een vrije trap, maar ook deze inzet ging langs het vijandelijke doel.

De tweede helft kwam Argon iets sterker uit de kleedkamer. De thuisploeg had het initiatief en creëerde een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Nick Turksma en zijn verdedigers hebben keihard gewerkt om de schade beperkt te houden. Nourdin Bouramza haalde nog een bal van de lijn en zelfs vleugelaanvaller Deen van Embricqs droeg bij met zijn verdedigende acties. FC Breukelen liet zo nu en dan ook van zich horen voor het doel van SV Argon. Maar ook de mannen uit Breukelen waren hierin niet succesvol. Het werd de tweede helft van de gemiste kansen.

Helaas werd er niets meer aan de stand veranderd en wist FC Breukelen wederom niet te winnen. Komende zaterdag is het erop of eronder tegen vv Sliedrecht. Met twee punten meer komen de bezoekers naar Sportpark Broekdijk Oost. We hopen u daar te zien!