JO11-1 Klaar voor de toppers

jo11
fcamstelveen
Zaterdag speelden de mannen de inhaalwedstrijd legen het laaggeklasseerde Amstelveen. Enigszins bewust ingepland om nog een makkelijkere tegenstander te hebben voor aanvang van de topwedstrijden. Met een gedegen warming-up en de simpele boodschap werk aan het doelsaldo maar vergeet niet te voetballen werd even na kwart voor negen gestart in de koude.

Met de aftrap van Amstelveen werd direct de eerste aanval van de zijde van de tegenpartij ingezet. Dit bleek een speldenprik en werd simpel onschadelijk gemaakt. Nu was het beurt aan Breukelen met de uittrap van Lars die diep op het middenveld terecht kwam. Presley nam de bal aan en speelde de opkomende Joris op de zijkant aan. Joris zette goed door en vracht de bal voor op de inmiddels voor het doel positie genomen Tieme en Deylano. De bal kwam niet lekker voor en het eerste schot werd gekeerd en over de achterlijn verwerkt. De corner werd een doeltrap maar zo vroeg in de wedstrijd maakt dit nog niet het verschil.

Een aantal minuten later en de zoveelste aanval nu wel een corner op links. Ryan die net in het veld gekomen was nam plaats achter de bal. Met een precisie schot werd de bal op het hoofd gelegd van Presley die hem in de verre hoek binnen knikte. Een schitterend doelpunt en we gingen ervan uit dat nu de machine definitief op gang zou komen. Rommelig ging men verder en in plaats van de score op te voeren werden de kansen niet benut. Het was ook wel vol voor de goal met een tegenstander die 4 man achterin hield. In de 15e minuut was het wederom Presley die een voorzet van aanvoerder Jorian binnenschoot. Tot de rust wisten de mannen het net niet meer te vinden en zo werd er dan ook gerust met een magere 2-0 op het bord.

In de koude even snel de punten doorgenomen, simpel voetballen, rondspelen en de gaatjes zoeken. Voer de score op, het moet kunnen.

Startend aan de 2e helft werd er ook direct druk gezet en dit resulteerde in opnieuw een corner ditmaal van de rechterkant. Samuel nam plaats achter de bal en met een fantastische draai liet hij de bal bij de 2e paal binnen draaien, 3-0. Vanaf de aftrap van Amstelveen verloren zij direct weer de bal en een exact dezelfde aanval als de vorige bracht weer een corner op. Weer Samuel, weer een indraaiende bal maar deze keer helaas via de paal terug het veld in. Niet veel later was het wel weer raak. Levi die na een snelle aanval een tweetal mensen uitspeelde schoot op goal maar zag zijn schot geblokkeerd. De terugspringende bal was een prooi voor Tieme die de bal alsnog binnen tikte. Men vergat echter aan de score te werken en een licht tikje van zelfzuchtigheid was er in geslopen bij sommige spelers.

Inmiddels was een 1-1-5 formatie ingezet waarbij de backs met snelheid de extra mensen waren. De verdediging staat als een huis en wanneer je zo simpel kan spelen dat je met 1 verdediger en een keeper de boel dicht houdt zit het wel goed. Hoewel de stand niet onaardig was viel het toch tegen maar daarentegen waren een aantal fraaie goals gescoord. Zo ook de laatste de keeper van Amstelveen schoot de bal uit en zijn spelers waren geen partij voor de fel jagende Presley. In de middencirkel veroverde hij de bal en vanaf de middenlijn schoot hij de bal niet eens snoeihard over de grond het lege doel in. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter van Rooijen voor het einde van de wedstrijd en konden de warme douches worden opgezocht.

Hoewel het spel, ondanks de ruime overwinning, wat minder was vandaag zijn er de laatste 5 wedstrijden slechts 2 tegendoelpunten geïncasseerd waarvan 1 die via een eigen rug binnen ketste dit geeft voldoende houvast voor de komende wedstrijden waarbij de koppositie eindelijk benaderd of ingenomen kan worden. Zaterdag a.s. volgt de derby der lage weilanden in en tegen Kockengen waar om 11.00 uur wordt afgetrapt.

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.