MO15 staat als een huis en laat mooi voetbal zien

mo15
sv-s-graveland
Zaterdag 19 november Breukelen MO15-1 (2e plek) tegen ’s Graveland MO15-1 (5e). Na de domper van afgelopen donderdagavond waarin onze meiden in een oefenduel tegen de JO13-1 met 10-0 klop kregen, konden onze meiden zich herpakken in deze uitwedstrijd en hoe.

Iet wat verlaat arriveer ik tegen half twaalf op het sportveld van FC Breukelen. Het was een beetje laat geworden vannacht maar hé “een vrouw bij nacht is een vrouw bij dag” is mij in de opvoeding meegegeven. En je bent de razende reporter van de MO15 of je bent het niet. Echter niet alleen mijn ogen zaten nog een beetje dicht. Langs de lijn wisten ze me namelijk al wel te vertellen dat het zojuist 1-0 geworden was en dat “waarschijnlijk” Dewi de gelukkige die scoorde.

Ik zie mooie en leuke dingen gebeuren in het veld en er wordt lekker getikt. Het kon ook niet anders dan dat met deze inzet Tessa, mooi laag in de linkerhoek, de 2-0 bijschrijft. Jill keept lekker, Evi heeft het helemaal te pakken in de dekking en Jamie legt er eentje netjes neer. Met “Kusje erop?” en daaraan sluitend “geef elkaar even netjes een hand!” voorzien de wedstrijd langs de kant van enig commentaar. Op een onbewaakt ogenblijk met een twijfel over wel of niet buitenspel deelt ’s Graveland dan toch een tikkie uit met de 2-1. Er was nog niks aan de hand.

De wedstrijd werd positief gecoacht door o.a. Nico die stelt “Ja dames, dat is je lichaam gebruiken bij voetbal!”. Toch net even iets anders dan gisteravond met mijn vriendinnen op de dansvloer. Maar hé, sommige van onze meiden gaan al naar “Brothers te Bunnik” dus daar wordt je vast ook heel behendig van in het veld ;-). En zo kwam de 3-1 van Dewi, die haar lichaam goed achter de bal zette bij een vrije trap en een beauty van een schot vanaf 25 meter over de keepster van ’s Graveland pegelde.

Voor de rust waren de meiden redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Maar Breukelen trok de tweede helft de wedstrijd totaal naar zich toe. De groene mat onder de strak leidende scheidsrechter Martien, was mooi van ons. Laura pikte weliswaar de 4-1 mee door een foutje van de keepster die de bal losliet maar dat soort dingen dwing je af wanneer je goed in de wedstrijd zit. Daniëlle en Shariva hielden de linkervleugel onder controle en Jenna en Diana controleerden het middenveld. Zo kon Tessa weer aangespeeld worden en schoot de bal vervolgens mooi hoog in het kruis 5-1. Hannah speelde vandaag op de rechterflank en Keshia, met de wind mee, ging ook als en speer om het doelgebied schoon te vegen. Weer terug van haar blessure pikte ook Norah de draad binnen het team weer op.

Positief coachen vanaf de kant en met elkaar communiceren in het veld werpt toch echt haar vruchten af. Zo is het Diana die de 6-1 en de 7-1 (terug te zien in filmpje, het gilletje is niet van de reporter maar van wie dan!?) op de teller bijplaatst.

En was het Tessa die nog even snel met een venijnig schot de 8-1. Nog even ontstond er na het wisselen een omschakelprobleempje welke de eindstand van 8-2 niet kon voorkomen.

Er waait nu zichtbaar een positieve en frisse wind door het team, dat ons hopelijk naar een nog hoger niveau kan brengen.

Volgende week hebben de meiden een vrije zaterdag. Tot zover, tot over 14 dagen!