HSV Hoek - FC Breukelen (1-1)

hsv-hoek
1e
Na vijf nederlagen op rij heeft FC Breukelen afgelopen zaterdag de reeks doorbroken en een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen HSV Hoek, de nummer drie van dat moment. Na 7 minuten spelen kwamen de mannen uit Breukelen al op achterstand, maar de stand werd voor rust al gelijk getrokken. Na een spannende tweede helft, werden de punten uiteindelijk verdeeld en kon FC Breukelen met een gerust hart beginnen aan de lange terugreis.

Na een lange busrit kwamen onze mannen aan in Hoek. Onderweg is het team uitgenodigd voor een lichte maaltijd in Hotel Terneuzen voor de wedstrijdbespreking door oud-voorzitter Adriaan Spithoven. Om de busreis terug aangenamer te maken, was het noodzakelijk om een resultaat neer te zetten. Zeven minuten na de aftrap werd deze ambitie kortstondig de grond in geboord. Waar Nick Turksma eerst nog redding kon brengen op een inzet van Hoek, trof het bekeken afstandsschot dat volgde wel doel. Aanvoerder Reguillo Vandepitte zette de openingstreffer op zijn naam. FC Breukelen liet zich niet van de wijs brengen en bleef vanuit de organisatie voetballen. Op deze manier werd er onder de druk van HSV Hoek vandaan gespeeld. Na een half uur voetballen mocht Daniël Kops aanleggen voor een vrije trap, op een mooie positie. De inzet van Kops werd ternauwernood gekeerd door keeper Jordy de Jonghe, maar Rogier Gerritsen was alert en via de rebound kopte hij de gelijkmaker binnen. Met deze stand gingen beide ploegen richting de kleedkamers.

Na rust ging HSV Hoek op zoek naar de voorsprong. Het werd een paar keer gevaarlijk voor het doel van FC Breukelen, maar de verdediging hield kranig stand. Verschillende vrije trappen en corners werden onschadelijk gemaakt door onze verdedigers en keeper Turksma. Een hele prestatie, gezien de lengte van de mannen uit Zeeland. Daarnaast wist Hoek een paar keer gevaarlijk het zestienmeter gebied binnen te komen. Ook hierin deden onze verdedigers hun werk en hielden de Hoek-aanvallers van scoren af. Het publiek in Hoek zag hier meerdere malen een strafschop in, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Vlak voor tijd ging FC Breukelen er nog bijna met de overwinning vandoor, maar het bekeken afstandsschot van Jori van de Merkt verdween nét over het doel.

Al met al was FC Breukelen blij met het punt, zeker gezien het verschil op de ranglijst met Hoek. Onze mannen hebben keihard gewerkt, met elkaar en voor elkaar. Vorige week tegen Spijkenisse nog zonder resultaat, maar afgelopen zaterdag stond er wel een punt tegenover. Hierdoor heeft FC Breukelen de rode lantaarn weer overgedragen aan Smitshoek, op basis van doelsaldo. Hopelijk wordt de stijgende lijn doorgezet tegen Ajax, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt op Sportpark Broekdijk Oost.