Als rijpe appels

jo11
lopik
Vorige week schreef ik nog dat het dicht bij elkaar zat in de poule van de JO11-4. Maar deze week vielen de goals als rijpe appels. En helaas niet aan de goede kant. Lopik thuis. Grote mannen, sommige van de spelers zaten al in groep 8. Wij zetten daar zelfs een speler uit groep 5 tegenover; Lieuwe die ons kwam versterken omdat Melle in Parijs was.

Onder de goede leiding van scheidsrechter Bart van den Kerkhof (dank voor het fluiten Bart) stonden we om kwart voor negen aan de aftrap. Wedstrijdsecretaris Wim Kragten lijkt een tactiek te hebben om de wedstrijd vroeg te laten beginnen zodat de tegenstanders voor dag en dauw moeten vertrekken. Helaas betekent het dat wij ook nog niet helemaal wakker zijn….

We begonnen zo slecht nog niet, maar Lopik had heel weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Ik telde een kans of zes en vijf doelpunten in de eerste helft. Bij de eerste goal in de zesde minuut was Pom onfortuinlijk door de bal in eigen doel te schieten. Anders was de bal er ook in gegaan, maar het doet toch altijd wat met de moraal zo’n moment. En als twee minuten later de tweede bal erin ligt na balverlies bij een ingooi voor ons, dan wordt het er met de moraal niet beter op.

We trokken wel naar voren en vaak ook nog met een man of vier, maar omschakelen en meeverdedigen was lastig. De verdediging stond vaak te dicht op het eigen doel waardoor lange passen van achteruit niet voor ons waren, maar voor de spits van Lopik. En we maakten ook weer een oude fout. Met drie man naar één man aan de zijkant toe. Heb je de bal dan niet, dan is een pass naar de vrijstaande spits al bijna een zeker doelpunt. Tel er nog een goal uit een corner bij op en de stand van 0-5 staat op het scorebord. Want een mooie aanval van FC Breukelen over links leidde dan wel tot een schot van Ollie, maar meer dan een corner verdienden we er niet mee.

De tweede helft dan. Een peptalk in de rust, doe alsof het weer 0-0 staat en werken werken werken. Het ging een stuk beter, met behoorlijk wat corners voor ons, en de linies iets dichter op elkaar. Maar meer dan corners verdienen zat er niet in. En in de negende minuut een snelle uitval van Lopik vanuit een uittrap van hun keeper; 0-6.

Paar minuten later een attente uitloopactie van Reno waardoor de speler van Lopik gedwongen werd te schieten en dat niet goed deed. De bal ging naast. De laatste goal viel vijf minuten voor tijd. Een hoge bal vloog over Reno heen. Niets op af te dingen. Een eregoal was ons niet gegund. Lieuwe zette nog fraai voor vanaf links op Sytse, maar uit de draai schoot hij de bal helaas naast.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Zaterdag wat later aan de aftrap in Montfoort. Eens zien hoe dat gaat uitpakken.