JO-15-2 alleen aan kop!

asuvv
jo15
Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De wedstrijd tegen medekoploper UVV 15-4. De wedstrijd begon om 9.00 uur. Vroeg verzamelen dus en dat voor beginnende pubers. Goed gemutst en met veel enthousiasme kwamen de mannen aan en, zoals ook nu weer het geval was, werden zij door een privéchauffeur (ik heb 8 of 9 auto’s geteld J) naar de wedstrijd gebracht.

Het beloofde een spannende en interessante strijd te worden, immers op papier scoort UVV makkelijk en krijgen wij maar heel weinig doelpunten tegen (slechts 4 voor deze wedstrijd!). Ondanks de matige warming up (net een theekransje en een aandachtspunt jongens!) begonnen wij scherp aan de wedstrijd.

Al snel kon Roan met een mooie volley de 1-0 aantekenen. Deze voorsprong gaf ons vleugels en wij regen de ene goede aanval aan de andere. Onze verdedigers en middenvelders konden onze aanvallers goed bereiken. Dit resulteerden uiteindelijk voor rust nog in 4 doelpunten (Roan, Lars 2x en Lucas). Met een luxe 5-0 voorsprong tegen de directe concurrent konden we gaan rusten. Ook nu weer onder het genot van een banaan van de “bananenman” (Oscar wederom dank). Na de goede eerste helft hoefde de leiding slechts te waarschuwen voor verslapping.

Zoals verwacht startte UVV de tweede helft scherp. Ook zij wilde natuurlijk wat van deze wedstrijd maken. Dat lukte met een doelpunt. In deze fase hield Jesper (onze keeper) ons op de been door de vele afstandsschoten van nummer 17 (hij kon erg hard schieten) te keren. Hoogtepunt was een spectaculaire redding, de bal werd door hem miraculeus uit de linker hoek getikt.

Hierna nam de druk van UVV wat af en kreeg onze verdediging en middenveld meer grip op de wedstrijd met nog een paar kleine kansjes tot gevolg maar geen scores meer. De eerste helft had kennelijk toch veel energie van onze mannen gevraagd. De slagroom op de taart kwam aan het einde van de wedstrijd. We konden nog een keer juichen, Roan kon de terecht gegeven penalty inschieten en bracht daarmee de eindstand op 1-6.

Kortom een knappe prestatie van het hele team. Na afloop volgde er in de kantine nog een traktatie om de overwinning te vieren.