FC Breukelen 3 verzuimt volle buit mee te nemen uit Soest

vvz49
3e
Het derde elftal toont zich de laatste tijd steeds meer een moeilijk te kloppen ploeg. De organisatie staat steeds beter en dat zorgt voor meer defensieve zekerheid. Waar in het begin van de competitie veel tegendoelpunten geïncasseerd werden, weet doelman Michael Moen het spreekwoordelijke vissen tot een minimum te beperken de afgelopen wedstrijden. Afgelopen weekeinde mocht het derde elftal afreizen naar Soest om het op te nemen tegen directe concurrent VVZ 2.

In de eerste helft wist FC Breukelen zich goed te profileren. Er werd weinig weggegeven en er konden wel een aantal kansen gecreëerd worden. Ondanks veel slordige momenten in de passing wist het derde elftal twee keer op voorsprong te komen in de eerste helft, ware het niet dat beide doelpunten werden afgekeurd. De eerste werd volkomen terecht afgekeurd, maar bij de tweede situatie was het voor niemand duidelijk wat de beweegredenen van de arbiter waren. De uitstekend presterende keeper wist met enkele goede reflexen een 0-0 stand te waarborgen.

De tweede helft was het een zeer open wedstrijd. FC Breukelen was de organisatie helemaal kwijt en hierdoor kwam een goed resultaat meerdere keren in gevaar. Een scherp optreden van Michael Moen kon het gevaar in de kiem smoren. Aan de andere kant wist Breukelen de kansen niet te benutten. De paal, de lat, de kruising en de keeper wisten wonder boven wonder een doelpunt in de weg te staan. Ook de hectische slotfase leverde geen doelpunten op waardoor de supporters genoegen moesten nemen met een doelpuntloze puntendeling.

Bij het derde elftal overheerste vooral teleurstelling na afloop van de wedstrijd. Het leken eerder twee verloren punten dan een gewonnen punt op basis van de gemiste kansen. Toch kan er ook enigszins met tevredenheid worden teruggekeken op de afgelopen periode. Met beperkte middelen is de ploeg nu toch drie wedstrijden op rij ongeslagen en lijkt een nieuwe overwinning in de maak. De volgende kans is aanstaande zaterdag thuis tegen IJFC 2. Hierover later meer.