vv Spijkenisse - FC Breukelen (4-2)

spijkenisse
1e
FC Breukelen heeft afgelopen zaterdag met 4-2 verloren van koploper vv Spijkenisse. Voor rust wist Spijkenisse het veldoverwicht niet om te zetten in een grotere voorsprong en gingen beide ploegen rusten met een 2-1 stand. De tweede helft heeft FC Breukelen de huid duur verkocht en alles gegeven voor de gelijkmaker. Het was helaas niet genoeg en dit betekent dat Breukelen gezakt is naar de laatste plaats.

In de allereerste minuten van de wedstrijd werd Deen van Embricqs weggestuurd door gelegenheidsspits Tom Kalkhuis en had van Embricqs de openingstreffer op de schoen. Spijkenisse-doelman Dyron Bijl wist redding te brengen met een goede reflex. Na deze grote kans voor FC Breukelen waren het de mannen uit Spijkenisse die het veldoverwicht naar zich toe trokken. Na 20 minuten gaf de goed spelende aanvoerder Felino Jardim een voorzet op topscorer Marvin van der Pluijm en hij schoof de 1-0 binnen. En nog geen vier minuten later werd de voorsprong verdubbeld. De 2-0 kwam op naam van Serginio van Axel-Dongen. De thuisploeg verzuimde de voorsprong te vergroten en hierdoor leek 2-0 de ruststand te worden. Totdat Tom Kalkhuis op slag van rust van een meter of 35 achter de bal ging staan. Een prachtig geplaatst schot liet de keeper van Spijkenisse kansloos en hiermee bracht Kalkhuis FC Breukelen weer terug in de wedstrijd.

Na rust speelde FC Breukelen duidelijk beter dan daarvoor en gingen de mannen van Breukelen op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor werden de ruimtes op het veld groter. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar het waren de mannen in het groen-wit die als eerst tot scoren kwamen. Wederom was het Marvin van der Pluijm die het doelpunt op zijn naam schreef: 3-1. FC Breukelen ging niet bij de pakken neerzitten en nog geen drie minuten later lag de aansluitingstreffer er al in. Een goed genomen vrije trap van Kalkhuis kaatste terug het veld in en Nino Scheenhart kon de bal met zijn linkerbeen achter de doelman schuiven en tekende hiermee voor de 3-2. Vervolgens hing de gelijkmaker letterlijk in de lucht. Een corner belandde bij Rogier Gerritsen, die goed binnenkopte, maar wederom wist Dyron Bijl een tegentreffer te voorkomen. Het bleef spannend tot de voorlaatste minuut. De net ingevallen Tom den Boer bewees zijn waarde voor Spijkenisse. Hij vuurde de bal in de rechterbovenhoek en besliste hiermee de wedstrijd: 4-2.

Door de nederlaag van Breukelen en de overwinning van Sliedrecht op vv Smitshoek, staat FC Breukelen nu op de laatste plaats. Een ding is zeker, vanaf hier kunnen we alleen maar omhoog kijken! Volgende week wacht het duel in en tegen Hoek.