Het zit allemaal dicht bij elkaar

jo11
vriendenschaar
Er bestaan geen wetmatigheden in het voetbal. Zeker niet in de poule van de JO11-4. Iedereen kan van iedereen winnen. En dus ook verliezen. Afgelopen zaterdag bleek dat maar weer. Vriendenschaar uit Culemborg kwam op bezoek. Nog puntloos na zes wedstrijden. En vroeg uit de veren. Wij natuurlijk ook, want om 8u45 aan de aftrap staan betekent om 8u15 verzamelen.

De pot begon goed. Lekker overspel, goeie loopacties, mooie passjes. En als zo vaak ook weer goede reddingen van Reno. Aanvoerder Raf wist de bal ook weer goed te raken, dus echte kansen voor de tegenstander kwamen er niet.

Voor ons wel, al was de goal een gelukje. Maar dat dwing je ook af. Sacha nam in de vijfde minuut een mooie hoge corner. Paniek achterin! En via een veldspeler van Vriendenschaar ging de bal tegen de touwen. 1-0. Voor de statistici onder ons, dat was al de derde eigen goal die we dit seizoen afdwingen. Maar goed, op eigen doelpunten alleen win je geen wedstrijden.

Af en toe leek het wel een schiettent of flipperkast achterin bij FC Breukelen. Vriendenschaar mocht één keer wel vier of vijf keer achter elkaar aanleggen. Gelukkig stond het vizier niet goed afgesteld. Of Reno redde mooi. Zoals in de twintigste minuut. Direct de tegenaanval ingezet, Sacha passte snel door op Ollie die een geplaatst schot loste. De keeper had helaas een mooie snoekduik in huis en bracht daarmee redding.

Tweede helft. Vier minuten oud. Wederom Sacha en Ollie in actie. Een mooie 1-2 in vijandelijk gebied cumuleert in een goal voor Sacha. 2-0. Nog 20 minuten op de klok. Het was niet allemaal goed, maar dit leek een comfortabele voorsprong. Leek, want in minuut 9 was er opeens sprake van een goal van de tegenstander. Fraaie aanval, goed schot en via binnenkant paal over de doellijn.

Vriendenschaar kreeg meer en meer vertrouwen. Wat leidde tot een lucky goal. Ruben werkte de bal goed weg, maar die valt precies goed voor de voeten van de aanvaller. En die haalt uit. In 8 van de 10 gevallen vliegt zo’n bal over de lat, maar helaas was dit 1 van die 2 andere keren. 2-2. En nu rook Vriendenschaar bloed. Wij wisten geen goede aanval meer op te zetten, maar Vriendenschaar had nog 1 kans. Via een mooie combinatie wisten ze de overwinning naar zich toe te trekken.